Ulkolinja: Putin, Ukraina ja länsi -dokumentti kertoo Venäjän ja länsimaiden välisestä kriisistä – Myös Sauli Niinistöä kuullaan

Putin, Ukraina ja länsi -dokumenttisarjan ensimmäinen jakso käsittelee länsimaiden ensireaktioita Venäjän aloittamaan hyökkäyssotaan.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Volodymyr Zelenskyi (oik.) ja Boris Johnson Ukrainassa.

Putin, Ukraina ja länsi -dokumenttisarjan ensimmäinen jakso käsittelee länsimaiden ensireaktioita Venäjän aloittamaan hyökkäyssotaan.
Teksti:
Henri Waltter Rehnström

”Venäjän ja Ukrainan välinen kriisi ei ole vain heidän välisensä, se on myös Venäjän ja lännen välinen kriisi.”

Näin toteaa yksi haastateltavista tämän illan kaksiosaisessa Ulkolinja-dokumentissa. Lause kiteyttää täydellisesti ohjelman teeman. Päähenkilöinä on länsivaltojen johtajat ja heidän edustajansa, jotka kertovat omien maidensa suhteesta Ukrainan sotaan. Putin ja Zelenskyi jäävät sivuhenkilöiksi.

BBC:n tuottama Putin, Ukraina ja länsi on kiinnostava kurkistus sodan kulisseihin. Ensimmäinen jakso käsittelee länsimaiden ensireaktioita Venäjän aloittamaan hyökkäyssotaan. Jälkimmäisessä osassa pyritään etsimään ratkaisua asiaan.

Lännen ja Ukrainan lisäksi ääneen pääsevät myös Venäjän ja sille suopean Kiinan edustajat. Hetkellinen jännitysnäytelmä nähdään YK:n turvallisuusneuvoston kokouksessa, jossa Ukrainan suurlähettiläs panee Venäjän suurlähettilään koville.

Ensimmäisen jakson loppupuolella käsitellään Suomen ja Ruotsin Nato-neuvotteluita, ja kuullaan Sauli Niinistön terävät kommentit aiheesta.

Ulkolinja: Putin, Ukraina ja länsi, torstai 7.3. klo 22.00, Yle TV1

Lue myös: Seura on todistanut kuolemaa ja tuhoa Ukrainassa – Tällaista on arki Venäjän julman ja häikäilemättömän armottoman hyökkäyssodan aikana

X