Uskomaton ninjahaaste haastaa ex-sotilaat, tappelijat ja survivalistit

Jaa artikkeliTilaa Seura
Yhdeksän kilpailijaa kuskataan selviytymään Brittiläiseen Kolumbiaan.
Yhdeksän kilpailijaa kuskataan selviytymään Brittiläiseen Kolumbiaan. © Kutonen
Uskomaton ninjahaaste -kilpailun alku kylmettää katsojankin. Kisaajat uskovat löytävänsä "tarkoituksen” elämälleen korpikidutuksessa.

Uskomaton ninjahaaste -kilpailussa yhdeksän kilpailijaa kuskataan jäätikölle, suolle ja järvelle Brittiläiseen Kolumbiaan. He ovat kehonrääkkäämiseen tottuneita amerikkalaisia: ex-sotilaita, tappelijoita ja survivalisteja.

Omissa kuvailuissaan he ovat uskomattomia erityisosaajia, joilla on kehittynyt ymmärrys epämukavista tilanteista. Jotenkin heidän 24 päivän kärsimyksensä pitää perustella.

Viisaudet lainataan ninjoilta, mutta mittely käydään Kanadassa. Voittajat pääsevät Japaniin tapaamaan haasteet kehittänyttä ”viimeistä ninjaa”, Jinichi Kawakamia.

”Ninjat olivat äärimmäisiä survivalisteja”, hän sanoo.

Discovery Channelin sarja ottaa liekkiä Yhdysvalloissa jyllänneestä pelosta, että sivistys on romahtamassa. Tuholla hekumointi vaikuttaa välillä tekosyyltä rakentaa bunkkereita ja opetella tappavia taitoja. Kisaajat eivät kuitenkaan ole ihan ramboja. He hokevat yhden vilpoisen yön jälkeen: märkä, kylmä, nälkä.

Kalliolla istuvien, valittavien ihmisten seuraaminen ei tunnu yhtä avartavalta.

Uskomaton ninjahaaste, la 7.12. klo 19.00 Kutonen

Lue myös: Järjetön jokiseikkailu – Brittiläinen seikkailija Steve Backshall tutustuu Uusi-Guinean saarella koskemattomaan luontoon

X