Vain elämää -sarjan kymmenennellä kaudella suositut julkkikset tulkitsevat toistensa hittejä korostetun paneutuneesti

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Elastinen, Erin, Samu Huber, Antti Tuisku, Lauri Tähkä, Vesala, Maija Vilkkumaa sekä VilleGalle ovat tähtisolistit Vain elämää -sarjan kymmenennellä tuotantokaudella. © Petri Aho / Nelonen

Teksti: Arto Pajukallio

Elastinen, Erin, Samu Huber, Antti Tuisku, Lauri Tähkä, Vesala, Maija Vilkkumaa sekä VilleGalle ovat tähtisolistit Vain elämää -sarjan kymmenennellä tuotantokaudella. Kyseessä on jo toinen kerta kun mukaan pyydetään aiempien kausien suosikkeja.

Ohjelmastahan muodostui yhtenäiskulttuurillisia ulottuvuuksia avaava ilmiö, joka lähentää vanhemman polven iskelmän, nuorempien naisartistien ja miesräppareiden kuulijakuntia.

Artistit tulkitsevat toistensa hittejä korostetun paneutuneesti, osaavien mutta formalistisen näennäistaiteellisten sovitusten myötä. Muiden esiintyjien kuuluu kilpailla ihastuneisuudessa, kaikki on vähintään maailman parasta. Tunteikkaissa keskusteluissa palvotaan artistisen ja maailmankatsomuksellisen konsensuksen rikkoutumattomuutta.

Musiikkipoliittisesti Vain elämää pönkittää kaikkein rajaavinta mahdollista tähtikulttia, jossa kansakunta opetetaan hymähtelemään ohjelmasta kieltäytyneille taiteilijoille: siitähän saisi rahaa ja näkyvyyttä, ovatpa hölmöjä.

Tai näin asian kokee musiikinrakastaja, joka ei ohjelmaa seuraa.

Vain elämää: saapuminen satulinnaan, pe 30.8. klo 20.00 Nelonen

X