Yleisurheilun Paavo Nurmi games on suomalaisurheilijoille tärkeä näytönpaika

Jaa artikkeliTilaa Seura
Ella Junnila on jo valittu Tokion olympialaisiin.
Ella Junnila on jo valittu Tokion olympialaisiin. © Tomi Hänninen
Kotimainen yleisurheilukausi pääse kunnolla käyntiin. Kauden kovimmat Suomessa pidettävät kisat, Turun Paavo Nurmi gamesit ovat laajentuneet kaksipäiväisiksi.

Maanantaina 7.6. aloitetaan ja tiistaina jatketaan. Kisailtavaa riittää vielä torstaille, kun Espoossa käynnistyy kotimanen GP-sarja.

Turun osallistujalistat ovat täynnä maailmantähtiä, kuten kiekon maailmanmestari Daniel Ståhl ja keihäshuiput Johannes Vettrin johdolla. Mutta ketkä suomalaiset keihäsmiehet ovat heittokunnossa?

Suomalaisille Paavo Nurmi Games on tärkeä näyttöpaikka olympialaisiin. Kilpailu kuuluu Timanttiliigan jälkeen IAAF:n toiseksi korkeimmalle tasolle World Athletics Continental Touriin.

Turussa annetut näytöt arvostetaan olympiarankgissa kotimaisia kisoja korkeammalle. Olympialaisiin jo valittujen urheilijoiden (esim. Annimari Korte, Topi Raitanen ja kuvan Ella Junnila) lisäksi näyttöjä antavat lukuisat suomalaisurheilijat. Seipään Wilma Murto ja Elina Lampela, muokarinheittäjät Aaron Kangas, Silja Kosonen ja Krista Tervo tai vaikkapa kolmiloikkaajat Kristiina Mäkelä ja Senni Salminen jahtaavat kaikki kovia tuloksia.

Yleisurheilun Paavo Nurmi Games, ma 7.6. klo. 20.00, TV2

Lue myös: Talvisodan aikaan Paavo Nurmi lähti Yhdysvaltoihin – Näin rahamatka hyytyi rauhaan

X