Kipeästi kaivattu – Ylen Kulttuuricocktail Live vastaa kulttuurinjanoon

Jaa artikkeli
Iida Rauhalammi © Ilmari Fabritius
Iida Rauhalammi © Ilmari Fabritius
Kun Kulttuuricocktail Live vuosi sitten alkoi, toimittajat saivat huomata, että kulttuuriohjelmaa oli kaivattu kipeästi.

”En tajunnut etukäteen, kuinka paljon meihin ladattiin odotuksia. Kaikilla tuntui olevan mielipide siitä, millainen Kulttuuricocktail-ohjelman pitäisi olla”, Iida Rauhalammi muistelee.

”Ihmisillä oli hirveän paljon toiveita aiheista, joita meidän olisi pitänyt käsitellä. Kaikkiin toiveisiin emme tietenkään voineet vastata ainakaan heti, ja se aiheutti ristiriitaisia tunteita. Minusta tuntuu kuitenkin, että olemme vuoden aikana päässeet tasapainoon tässä asiassa ja yleisö on löytänyt meidät.”

Kulttuuri käsitetään ohjelmassa laajasti, ja aiheiden kirjo on ollut vuoden mittaan monipuolinen.

Rauhalammille on jäänyt erityisen hyvin mieleen viimekeväinen lähetys, jossa olivat vieraina muusikko Olavi Uusivirta ja silloinen kulttuuriministeri Annika Saarikko.

”Uusivirta kertoi raadollisesti kulttuurikentän tilanteesta ja pani Saarikon tosi koville. Me toimittajat seurasimme vierestä ja totesimme, että tämä on nyt tärkeämpää kuin meidän kysymyksemme”, Rauhalammi kertoo.

”Toinen mieleenpainuva jakso oli Finlandia-palkintokeskustelu, jossa Sofi Oksanen ja Miki Liukkonen olivat todella avoimia ja aivan hulvattomia. Siitä jäi sellainen olo, että onnistuimme saavuttamaan jotain uutta.”

Kulttuuricoctail Live, ke 12.1. klo 20.00, TV1

X