Anna-lehti: Meteorologi Kerttu Kotakorpi paljastaa, miksi ei jaa asioita yksityiselämästään julkisuuteen

Kerttu Kotakorpi haluaa käyttää julkista asemaansa hyödyksi puhuessaan ilmastokriisistä. Anna-lehden haastattelussa meteorologi paljastaa, miksi häntä ei enää nähdä Ylen sääennustuksissa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

"Ukkoset ja rankkasateet ovat aina olleet mielestäni kiehtovia ja todella makeita", Kerttu Kotakorpi kertoo Anna-lehdelle.

Kerttu Kotakorpi haluaa käyttää julkista asemaansa hyödyksi puhuessaan ilmastokriisistä. Anna-lehden haastattelussa meteorologi paljastaa, miksi häntä ei enää nähdä Ylen sääennustuksissa.
Teksti:
Anni Niittylahti

Meteorologi Kerttu Kotakorpi, 35, kertoo Anna-lehden haastattelussa, miksi ei koe tarpeelliseksi tuoda yksityiselämäänsä julkisuuteen.

Kerttu on lapsesta asti ollut kiinnostunut luonnosta ja hän haluaa antaa kasvot ilmastokriisiä jarruttavalle toiminnalle. Julkisen työn ansioista hän pystyy antamaan näkyvyyttä tärkeiksi kokemilleen asioille ja saa oman äänensä kuuluville.

Julkisuuden varjopuolena ovat ihmisten utelut hänen yksityisasioistaan.

Vastikään joku kysyi somessa meteorologilta tämän parisuhdestatuksesta. Tähän Kerttu vastasi kipakasti: ”Mitäs se sulle kuuluu?”

Kertun mukaan hänen henkilökohtaiseen elämäänsä ei liity salaisuuksia, mutta hän ei ole kiinnostunut jakamaan asioitaan koko maailmalle.

”Jos esittelisin perheeni tai vaatekaappini, antaisin palstatilaa väärälle asialle, koska haluan puhua ilmastosta ja pitää fokuksen siinä”, Kerttu Kotakorpi selittää Annan haastattelussa.

Ilmastokriisin äänitorvi

Kerttu siirtyi keväällä pois Ylen uutisten sääennustuksesta toisen työprojektin takia. Hän ja luontotoimittaja Markku Sipi tekevät Ylelle ilmastoaiheista tv-sarjaa, joka nähdään ensi vuoden puolella.

”Haluamme käsitellä ilmastokriisiä ja luontoasioita positiivisesta ja toiveikkaasta näkökulmasta. Pelottelun sijaan kannustamme ihmisiä uskomaan, että omilla teoilla on merkitystä ja hyviäkin asioita tapahtuu koko ajan luonnon hyväksi”, Kerttu sanoo Anna-lehdelle.

Työasiat ovat hiipineet myös vapaa-aikaan, sillä tv-ohjelman lisäksi työn alla on syksyllä ilmestyvä Minun metsäni -kirja, jonka teksti ja kuvitus ovat meteorologin käsialaa. Kertulta on aiemmin ilmestynyt ilmastonmuutosta käsittelevä Suomen luonto 2100 -opus, joka julkaistiin vuonna 2021.

Kerttu ei osaa sanoa tarkkaa syytä, miksi hän haluaa toimia ilmastokriisin äänitorvena.

”Voisinhan vain elää omaa elämääni ja olla välittämättä. Luontoteema ja ilmastokriisi ovat kuitenkin minulle niin tärkeitä, että olen miettinyt paljon keinoja puhutella uusia ihmisiä. Olen tv:stä tuttu, joten voin herättää mielenkiintoa ihmisissä, joita aihe ei ole ehkä aiemmin koskettanut.”

Kertulla on tarve hoitaa myös oma tonttinsa luonnon hyväksi. Ammattinsa puolesta hänellä riittää myös tietoa ja ymmärrystä aiheesta.

”Meteorologina ilmastokriisin aiheuttamat sääilmiöt ovat minulle todella tuttuja – samoin ymmärrys siitä, että kaikki menee perseelleen, jos emme tee pian järeitä toimia.”

Lue lisää Anna-lehden numerosta 22/2023. Kerttu Kotakorpi kertoo haastattelussa muun muassa luontosuhteestaan ja lapsuudestaan.

Lue myös: Tv-meteorologi Kerttu Kotakorpi on koko kansan säänörtti: ”Koen surua ja ahdistusta ilmaston lämpenemisestä, mutta pyrin purkamaan sitä toimintaan”

Mikä on maapallon tulevaisuus? Sitä ei kristallipallo kerro, mutta erilaiset mallinnukset kyllä. ”Ilmaston­muutos on jo täällä”, korostaa meteorologi Kerttu Kotakorpi.

Mikä on maapallon tulevaisuus? Sitä ei kristallipallo kerro, mutta erilaiset mallinnukset kyllä. ”Ilmaston­muutos on jo täällä”, korostaa meteorologi Kerttu Kotakorpi. © Tommi Tuomi/Otavamedia

X