Bluesmuusikko Micke Björklöf juhlii yhtyeineen 30-vuotisjuhlavuotta – Nyt hän kertoo timanttisimman keikkamuistonsa japanilaiselta kalatorilta

Vaikka koronapandemia veti ensin jalat alta kokeneelta bluesmuusikolta, Micke Björklöf viettää Blue Strip -yhtyeineen nyt 30-vuotisjuhlavuotta.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Micke Björklöf on suomalainen bluesmuusikko.

Vaikka koronapandemia veti ensin jalat alta kokeneelta bluesmuusikolta, Micke Björklöf viettää Blue Strip -yhtyeineen nyt 30-vuotisjuhlavuotta.
Teksti: Linda Martikainen

Bluesmuusikko Micke Björklöf on keikkaillut jo 30 vuotta. Kysyimme, mitä hänelle nyt kuuluu.

Korona koetteli musiikkialaa. Miten sinä selvisit?

”Kyllä se veti jalat alta aika tehokkaasti. Samalla viikolla kun korona iski, ilmestyi edellinen levymme ja lähdimme Saksaan kiertueelle. Ehdimme soittaa Hampurissa yhden keikan, seuraavana yönä tulimme takaisin. Kaikki verkostot oli juuri saatu rakennettua Eurooppaan.

Marginaalimusiikin toimijat ovat usein pieniä, ja moni tippui pandemian aikana pois leikistä. Alussa mietin itsekin, mitä tekisin. Katsoin lehdestä työpaikkoja ja hain jopa muutamaa.

Äkkiä sitä sitten alkoi ajatella, että kyllä kaikki taas lutviutuu. Luottamus tulevaan ei lopulta horjunut. Uusi levy on saatu taas valmiiksi, joten yksi askel tässä takaisin tulemisessa on otettu.”

Biisinne kertovat muun muassa yksinäisyydestä ja reissumiehen elämästä. Miten omakohtaisia ne ovat?

”Osa on omakohtaista huulenheittoa, osa on lähtenyt ihan lehtiä lukemalla. Lavaimagomme on aika positiivinen, energinen ja huumorin sävyttämä. Biisit ovat iloisia, mutta sanoitukset synkkiä.

Saa nähdä, miten ne livenä taipuvat. Sehän on toisaalta sopivan ristiriitaista!”

Mikä on timanttisin keikkamuistosi?

”Kyllä se varmaan on Tokion-keikka, jota ennen en ollut edes käynyt Aasiassa. Päädyimme Japaniin netin ja paikallisen ­promoottorin kautta.

Ei siitä sen isompaa seurannut, ­mutta eksoottisen kokemuksen saimme. Kulttuurina se on ihan omanlaisensa maailma, kaikki ne tavat ja kohteliaisuus.

Ihan hotellimme vieressä sattui olemaan maailman suurin ­kalan ja ja merestä saatavien tuotteiden tukkukauppa Tsukijin kala­tori. Minua alkoi yöllä kiinnostaa se niin paljon, että lähdin ­sinne yksin pyörimään, vaikka joka paikassa oli pääsy ­kielletty -kylttejä. Se oli kiva pieni yöseikkailu!”

Olet ollut avopuolisosi kanssa jo 36 vuotta. Mikä teitä yhdistää?

”Vapaus, luottamus ja arvostus ovat varmaan niitä arvoja, ­jotka ovat pitäneet meidät kaikki nämä vuodet yhdessä. Olemme myös aika saman luonteisia, rauhallisia tyyppejä.

Puolisoni työskentelee kuvataideopettajana, eli hän ymmärtää hyvin myös luomisen tuskan sekä muutenkin taiteellista maailmaa. Yhteisymmärrys on meillä hyvää ja syvää.”

Lue myös: Blueskitaristi Erja Lyytinen: ”Työ kantaa hedelmää”

X