Danny ja Erika Vikman ovat eronneet – Erika kiittää Dannya kauniisti yhteisistä vuosista: ”Kiitos ihan kaikesta, etenkin rakkaudesta”

Jaa artikkeliTilaa Seura
Danny ja Erika ovat eronneet
Laulaja Danny ja naisystävä, tangokuningatar Erika Vikman helmikuussa 2017. Syyskuun 5. päivänä 2020 he vahvistivat suhteensa päättyneen ja julkistivat eropäätöksensä. © Marjo Tynkkynen/Otavamedia
Musiikkineuvos Ilkka ”Danny” Lipsanen ja laulaja Erika Vikman ovat eronneeet. Eropäätös ei ollut kummallekaan helppo, mutta eron julkistaminen päättää jo vuoden kestäneen huhumyllyn.

Danny ei peittele tunnettaan.

”Näitä viestejä en olisi koskaan halunnut lähettää”, Danny sanoo Seuralle.

Toisaalta hän on helpottunut, että jo vuoden jatkunut kyselyjen tulva saa nyt lopullisen vastauksen. Danny ja Erika Vikman ovat eronneet. Kumpikin on julkaissut eropäätöksestä tiedotteen omilla sosiaalisen median kanavillaan 5. syyskuuta.

Danny toivottaa Erikalle hyvää ja turvallista matkaa

Danny oli vilpitön, kun hän puhui Erikasta 30.7. ilmestyneen Seuran haastattelussa:

”Olen alusta saakka sanonut, että koittaa aika, jolloin lintu lentää pesästä ja selviää itsekseen.”

Sen aika on nyt. Lintu levitti siipensä ja Danny toivottaa hänelle turvallista matkaa loppuun saakka lojaalina kumppanina.

”Tuo ihana luomus naiseksi ja taiteilijattareksi, tuo upea, ahkera ja lahjakas Erika!”, kirjoittaa Danny.

Ehkä hän olisi toivonut suhteelle toisenlaisen lopun, mutta ei halua ottaa kantaa huhuihin, joiden mukaan suhde kariutui Erikan vuoden takaiseen mahdolliseen uskottomuuteen. Sen sijaan hän sanoo väsyneensä siihen, että julkisuudessa ainoa kiinnostava asia viimeksi kuluneen vuoden ajan tuntuu olleen hänen ja Erikan suhde.

”Molemmille on esitetty kerta toisensa jälkeen vain yksi merkityksellinen kysymys eli ’oletko sinkku’.”

Viimeksi vastausta uteli juontaja Jaakko Saariluoma eilisen, perjantai-illan television Posse-ohjelmassa sekä pari päivää aiemmin Jethro Rostedt Lisää löylyä, Hjallis ja Jethro! -ohjelmassa.

Julkisuuteen yhdessä annetulla tiedotteilla on nyt vastattu tähän.

”Olemme jo kauan herättäneet spekulaatiota suhteemme tilasta. Haluamme kertoa viimein oman versiomme asiasta, jotta voimme katkaista siivet juoruilta. Olemme jo jonkin aikaa olleet ystäviä ja erittäin hyviä sellaisia”, he toteavat.

Danny ja Erika korostavat arvostansa toisiaan edelleen. Asioista on puhuttu avoimesti ja päätöstä harkittu kauan. Yhteistä menneisyyttä vaalitaan muistoissa.

”Tämä on ollut yksi elämämme merkityksellisemmistä ja arvokkaimmista ihmissuhteista — tärkeintä on, että me tiedämme sen.”

Erika Vikman kiittää Dannya uralleen saamastaan avusta

Omassa viestissään Erika kiittää Danny elämänsä parhaimmista ja kasvattavimmista viidestä vuodesta.

”Kiitos kun uskoit muhun koko ajan ja kannustit olemaan minä.”

Erika tunnustaa Dannyn merkityksen urallaan etenemiseen.

”Toimit myös suurena inspiraationa ja tukipilarina tielläni. Ilman sinua olisin paljon pienempi ihmisenä ja artistina. Kiitos ihan kaikesta, etenkin rakkaudesta.”

Lue myös: Ensimmäinen yhteishaastattelu! Danny ja Erika: ”Ymmärrämme ikäeron tuomat haasteet”

Danny ja Erika ovat eronneet

Danny ja Erika ovat eronneet. Heidän ensimmäinen yhteishaastattelu julkaistiin Seurassa vuonna 2017. © Marjo Tynkkynen/Otavamedia

Yhteinen tulevaisuus ei ollut suunnitelmissa

Danny ja Erika kohtasivat Seinäjoen Tangomarkkinoilla heinäkuussa 2015. Danny oli yksi tuomareista ja aavisti katsovansa jälleen tulevaa tähteä Erikan esiintyessä. Erika tuli kisassa toiseksi. Danny antoi käyntikorttinsa ja tarjoutui mentoriksi, oppi-isäksi.

He tapasivat usein syksyn aikana Dannyn avatessa noviisille ehtymätöntä tietopankkiaan. Vähitellen keskustelun aiheet laajenivat eikä yhdessäolo ollut enää yksinomaan kouluttamista.

Dannyn ja Erikan ensimmäinen yhteishaastattelu julkaistiin Seurassa 16.2.2017. Siihen mennessä he olivat piilotelleet suhdettaan huhumyllyn pyöriessä ja sen julkistaminen oli helpotus.

”Voin olla avoimesti ylpeä elämästäni ja valinnoistani”, Erika totesi haastattelussa.

Hän piti myös kunniana sitä, että Danny uskalsi tuoda suhteen esille.

”Se on merkki minullekin siitä, että hän on vakavissaan.”

Parin suhteen nosti otsikoihin ikäero: Danny on Erikaa 51 vuotta vanhempi.

”Rakkaus ei ole sokea. Olemme realisteja. Ymmärrämme ikäeron tuomat haasteet. En maalaa pilvilinnoja, mutta onko parempaa kuin viettää aikaa ihmisen kanssa, josta välittää”, Erika sanoi.

Tulevaisuuteen ei tähyilty edes suhteen alkuvaiheessa.

”Me päätämme itse, toimiiko suhde vai ei. Siihen ei ole muilla sananvaltaa. Tämäkin ihmissuhde vaatii rohkeutta, mutta elämme elämäämme itsellemme”, Danny totesi.

Lue myös: Dannyn ja Katja Lukinin ystävyys on kestänyt yli 20 vuotta: ”Katja on poikkeuksellisen ihana ihminen”

Katja arvostaa paikkaansa Dannyn lähipiirissä. ”Katja on hieno ja ehdottoman luotettava ystävä”, Danny puolestaan kiittää.

Katja arvostaa paikkaansa Dannyn lähipiirissä. ”Katja on hieno ja ehdottoman luotettava ystävä”, Danny puolestaan kiittää. © Kuva: Pekka Nieminen/Otavamedia

Lue myös: ”Olen nainen Dannyn takana” – Ilkka Lipsasen ystävä Leila Salmelainen astui vihdoin julkisuuteen

Leila Salmelainen ja Danny

Leila Salmelainen tarjoaa Dannylle lounaaksi täytettyjä uuniperunoita ja salaattia. Heidän ystävyytensä on kuin pitkä avioliitto. ”Danny on kouluttanut minusta sen, mikä olen tänään”, Leila sanoo. © Tommi Tuomi / Otavamedia

X