Jyrki Sukula ikävöi Italiassa asuvaa perhettään – Näin korona muutti julkkisten arjen

Jaa artikkeliTilaa Seura
Tv-ohjelmista tuttu kokki Jyrki Sukula odottaa pääsevänsä kotiinsa Italiaan. Maatilan työt ovat kasaantuneet nyt enemmän vaimon harteille.
Tv-ohjelmista tuttu kokki Jyrki Sukula odottaa pääsevänsä kotiinsa Italiaan. Maatilan työt ovat kasaantuneet nyt enemmän vaimon harteille.
Kysyimme tunnetuilta suomalaisilta, mitä he ovat kaivanneet korona-arjen aikana. Kokki ja ravintoloitsija Jyrki Sukulan vastaus on perhe.

Jyrki Sukula on ollut koronaepidemian takia erossa perheestään maaliskuusta saakka. Perhe asuu Pohjois-Italiassa Piemontessa maatilalla, jonne vaimo Riikka Sukula ja parin kaksi lasta jäivät. Jyrki puolestaan joutui matkustamaan Suomeen töiden takia.

”Jouduin punnitsemaan ja katsomaan kalenterista, milloin voin olla kaksi viikkoa karanteenissa. Nyt en voi enää olla töiden puolesta karanteenissa”, Jyrki Sukula kertoo.

Perheen erossa olo saattaa jatkua vielä pitkään, sillä Suomen ja Italian välillä ei ole ollut lentoja, junat eivät kulje ja Suomeen ajo autolla olisi liian riskialtista.

Työt ja koulu pitävät muun perheen Italiassa. Riikka Sukula työskentelee viinitilalla toimitusjohtajana ja on työskennellyt kotona, lapset puolestaan ovat käyneet koulua etänä.

Jouluksi kotiin?

Maatilan työt ovat vaatineet uusia järjestelyitä, sillä Italiassa on edelleen isot liikkumisrajoitukset. Esimerkiksi kauppareissu saattaa kestää 2,5 tuntia, sillä kauppaan pääsee vain kahdeksan ihmistä kerrallaan.

”Olen ollut erossa perheestä jo yhdeksän viikkoa. Eniten kaipaan kotiin. Se asia ei ole minun käsissäni, mutta uskon, että pääsen vielä tämän vuoden puolella kotiin”, Jyrki Sukula sanoo.

Näin korona vaikuttaa julkkisten arkeen

Kansanedustaja, ex-painija Marko Asell on osittain etätöissä, mutta käynyt eduskunnassa äänestyksissä ja valio­kuntatapaamisissa.

Kansanedustaja, ex-painija Marko Asell on osittain etätöissä, mutta käynyt eduskunnassa äänestyksissä ja valio­kuntatapaamisissa.

Marko Asellin perheen nuorin lapsi kirjoitti keväällä ylioppilaaksi, mutta lakkiaisjuhlat siirtyvät kesän loppuun. ”Kaipaan isompia kokoontumisia kavereiden kanssa, enkä ole voinut käydä äidin luona ollenkaan.”

Krista Siegfrids haaveilee matkasta lempikohteeseensa Ibizalle.

Krista Siegfrids haaveilee matkasta lempikohteeseensa Ibizalle. Kuva: Pekka Mustonen/Otavamedia

Amsterdamissa asuva laulaja Krista Siegfrids odottaa terassi-iltoja ystävien kanssa ja toivoo pääsevänsä tutustumaan paremmin uuteen kotimaahansa Hollantiin.

Lue myös: Krista Siegfrids rakastui tulisesti hollantilaismieheen – maaliskuussa hän muuttaa rakkaansa luo Amsterdamiin: ”Miksi sanoisin ei rakkaudelle?”

Puutarhajuhlia odotellessa

Näyttelijä Sanna Saarijärvi odottaa kesältä ystävien tapaamista.

Näyttelijä Sanna Saarijärvi odottaa kesältä ystävien tapaamista. Kuva: Pekka Nieminen/Otavamedia

Näyttelijä Sanna Saarijärvi odottaa kesältä pienimuotoisten puutarhajuhlien järjestämistä ja pienissä yleisurheilukisoissa kiertämistä tyttärensä Fanny-Amandan kanssa.

”Tyttäremme järjestivät meille myös ihanan yllätyksen toissa lauantaina. He tekivät meille täydellisen romanttisen ravintolan lasiterassille ja tarjoilivat kolmen lajin menun. Meidän piti oikein pukeutua ja Hermannilla oli minulle ruusu.”

Lue myös: Sanna Saarijärvi ylistää perhettään – 12-vuotias tytär auttoi unelmaroolissa: ”Olen onnellisempi kuin koskaan”

Isto Hiltunen elättelee yhä toivoa, että pääsisi esiintymään juhannuksena tanssilavoille. 

Isto Hiltunen elättelee yhä toivoa, että pääsisi esiintymään juhannuksena tanssilavoille.  Kuva: Studio Korento

Isto Hiltunen teki etäyhteyksien avulla yhteisen coverin Silta yli synkän virran -hitistä muun muassa Saija Tuupasen, Teemu Ronkaisen ja Marita Taavitsaisen kanssa.

Ex-missi, radiojuontaja Shirly Karvinen palasi radiostudioon tehtyään kotona töitä. 

Ex-missi, radiojuontaja Shirly Karvinen palasi radiostudioon tehtyään kotona töitä.  Kuva: Niclas Mäkelä/Otavamedia

Shirly Karvinen odottaa pääsevänsä näkemään ystäviä. ”En muista, milloin viimeksi olisin edes halannut ystäviä. Olisi ihanaa päästä nauttimaan kesästä kavereiden kanssa terassilla tai mökillä, jo se riittäisi.”

Kari Kanala on kaivannut eniten jalkapalloa. 

Kari Kanala on kaivannut eniten jalkapalloa.  Kuva: Paula Kukkonen/Otavamedia

Kirkkoherra Kari Kanala kaipaa jalkapallon pelaamista.

”Jalkapallo antaa voimia elämiseen, siinä saa irtauduttua muusta arjesta ja pitää kuntoa yllä. Lenkkeilykin jäi rasitusvamman takia. Tiedän ainakin, mitä en enää tee, kun tämä päättyy. En aio katsoa enää yhtään Ryhmä Hau -jaksoa”, pienen pojan isä tunnustaa nauraen.

Mikko ”Peltsi” Peltolalle korona-aika ei ole tuonut suuria muutoksia arkeen

Mikko ”Peltsi” Peltolalle korona-aika ei ole tuonut suuria muutoksia arkeen Kuva: Tommi Tuomi/Otavamedia

Eräohjelmista tutulle juontaja Mikko ”Peltsi” Peltolalle korona-aika ei ole tuonut suuria muutoksia arkeen joitakin peruuntuneita juontotöitä lukuun ottamatta. Perhe kaipaa eniten isovanhempien tapaamista. ”Tämä on luontomiehelle hyvää aikaa, kun saa olla metsässä.”

Helena Ahti-Hallbergilla on ollut enemmän aikaa arkisille askareille.

Helena Ahti-Hallbergilla on ollut enemmän aikaa arkisille askareille. Kuva: Tommi Tuomi/Otavamedia

Tanssinopettaja Helena Ahti-Hallberg on leiponut kevään aikana ensimmäistä kertaa elämässään vappumunkkeja, juustokakun ja karjalanpiirakoita. Arkisille askareille on ollut enemmän aikaa, sillä koronaepidemian takia työt loppuivat heti hallituksen rajoitusten tullessa voimaan.

”Olen kaivannut töitä, etenkin opetustöitä, ja odotan sitä kaikkein eniten. Kun koulut alkavat, aloitan yksityistuntien opettamisen ja kesäkuun alussa myös pienryhmäopetuksen. Juuri tiistaina opetin Zoom-ryhmässä 97 oppilasta, mutta ei se korvaa lähiopetusta.”

X