Miss Suomi Anni Harjunpää selätti epäonnistumisen pelon: ”Olen oppinut uteliaaksi elämää kohtaan, enkä panikoi tulevaa”

Miss Suomi Anni Harjunpää, 24, kertoo saaneensa missivuoden aikana runsaasti lisää itseluottamusta. Jos joku asia vaivaa mieltä, nuori nainen soittaa äidille.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

”Ennustan tai toivon, että kun missivuoteni on ohi, pääsen muuttamaan ulkomaille mallin töihin.” Kuva: Pekka Nieminen/Otavamedia

Miss Suomi Anni Harjunpää, 24, kertoo saaneensa missivuoden aikana runsaasti lisää itseluottamusta. Jos joku asia vaivaa mieltä, nuori nainen soittaa äidille.
Teksti: Linda Martikainen

Miss Suomi Anni Harjunpää, 24, kasvoi Sastamalassa. Lapsuudenkodissa Annilla oli myös vanhempi isosisko, mutta hän vietti paljon aikaa samaa ikäluokkaa olevien veljiensä kanssa.

Oma rauha tärkeää

”Rakastan perhettäni ja ystä­viäni. Kasvoin maalla ja vietin aikaa paljon luonnossa. Tykkään yhä käydä paljon metsälenkeillä.

Oma rauha ja ihan vain oleminen on minulle tosi tärkeää. Asuin kolme vuotta ulkomailla ja sinä aikana opin arvostamaan sitä, miten ihanaa on, jos kaikki rakkaimmat asuvat lähellä.

Ulkomailta kaipaan avoimmuutta ja isoja perhejuhlia. Muissa kulttuureissa vietetään paljon aikaa yhdessä, eikä kaikilla ole koko aikaa kamala kiire.”

Yksinäin susi – nuorena ujo ja arka

”Tunnustan, että olen aina ollut tietyllä tapaa yksinäinen susi. Nuorena olin jopa vähän ujo ja arka. En ole koskaan halunnut tehdä itsestäni isoa numeroa. En silloinkaan kun päätin muuttaa pois Suomesta tai osallistua missikisoihin.

Tukeudun aina ja ikuisesti äitiini. Jos joku asia painaa tai tuntuu epävarmalta, soitan silloin äidille. Äidin kanssa jutellessa kaikki ongelmat ja mieltä askarruttavat asiat vain yksinkertaisesti ratkeavat. Mitä maailma olisikaan ilman äitejä!

Lapsuudenkodissani Sastamalassa jokainen perheenjäsen sai ilmaista itseään hyvin vahvasti. Nuorempana äitini oli kiinnostunut näyttelemisestä, mutta työ vei hänet kuitenkin hoitoalalle.

Äiti työskentelee sairaanhoitajana mielenterveyspuolella. Siinä suhteessa en ole lähtenyt seuraamaan hänen jalanjälkiään.”

”Kaikki menee, kuten on tarkoitus”

”Yritän luottaa itseeni ja siihen, että kaikki menee, kuten on tarkoitus. Uskon vahvasti kohtaloon ja olen oppinut pääsemään yli epäonnistumisen pelosta.

Täytin hiljattain 24 vuotta ja mietin paljon kaikkea sitä, mitä vain yhden vuoden aikana elämässäni on tapahtunut: misseys, yrittäjyys, ero, muutto uuteen kaupunkiin ja nyt korona.

Uskon, että kaikista asioista, hyvistä ja huonoista, seuraa aina jotain eteenpäin vievää. Tällaisen vuoden jälkeen sitä vain miettii, että mitä tulee seuraavaksi?

Vuoden aikana olen oppinut uteliaaksi elämää kohtaan, enkä panikoi tulevaa. Vuosi sitten olin tyttö, nyt olen nuori nainen. Olen kasvanut henkisesti ja aikuistunut.”

Miss Suomi Anni Harjunpää, perintöprinsessat Riikka Uusitalo ja Jutta Kyllönen

Miss Suomi Anni Harjunpää, perintöprinsessat Riikka Uusitalo ja Jutta Kyllönen

Uraa ja perhehaaveita

”Seurustelin kreikkalaisen miehen kanssa kolme ja puoli vuotta, jolloin myös asuin Kyproksella. Erosimme juuri ennen Miss Universum -kisoja, mutta olemme edelleen ihan hyvissä väleissä.

Tällä hetkellä haluan keskittyä uran luomiseen, mutta jossain kohtaa haluan perustaa myös oman perheen. Se, että olisin kunnon parisuhteessa, vaatisi ainakin vahvan fiiliksen lisäksi oikean ajankohdan.

Tiedän monia, jotka ovat parisuhteessa vain sen takia, etteivät olisi yksin.

Haluaisin oppia lisää bisnesajattelua. Olen misseyden ohella tehnyt töitä yrittäjänä ja haluaisin kehittää sitä puolta lisää. Haluaisin päästä kehittelemään kaikenlaista luovaa.

Mallimaailmassa olen pikkutytöstä asti fanittanut Angelika Kalliota. Tapasin hänet keväällä yhdessä tapahtumassa, jossa pääsin vaihtamaan hänen kanssaan muutaman sanan. Se oli pitkästä aikaa sellainen hetki elämässäni, jota ihan oikeasti jännitin. Angelika on tehnyt niin hienon uran. Hän oli tosi kannus­tava ja rohkaiseva.”

”Don’t say it – show it!”

”Ennustan tai toivon, että kun missivuoteni on ohi, pääsen muuttamaan ulkomaille mallin töihin. Suurin haaveeni on muuttaa Jenkkeihin.

Tiedän, että Suomessa minut tullaan tuntemaan aina missinä ja sehän minä olenkin loppuelämäni. Ulkomailla kukaan ei kuitenkaan varsinaisesti tiedä kuka olen, siellä olen vain yksi muiden joukossa.

Missivuoteni piti alunperin olla normaalia lyhyempi ja päättyä jo toukokuussa. Nyt se kuitenkin koronan vuoksi venyi ja seuraava missi kruunataan todennäköisesti vasta syksyllä eli omasta kaudestani tulikin normaalimittainen.

Koronan vuoksi kaikki työt ovat tällä hetkellä jäissä ja ilman poikkeustilannetta olisin tehnyt joitain mallikuvauksia jo kesällä. Monilla tuntuu olevan misseydestä vahvat mielikuvat ja joskus ne voivat leimata niin, ettei muita juttuja oteta tosissaan jos tekijänä on missi. Uskon kuitenkin, että jos vain jatkan omien juttujen tekemistä muutkin näkevät millainen olen. Don’t say it – show it!”

Lue myös: Miss Suomi Anni Harjunpää iloitsee: ”Voin nyt oikeasti nauttia esiintymisestä, joten olen aina rakastanut”

Miss Suomi 2019 Anni Harjunpää

© Pekka Mustonen / Otavamedia

X