Video: Näin koomikko Sami Hedberg sai lapset nauramaan nuorisotalonsa työmaalla Ugandassa

Jaa artikkeli
Sami Hedbergin nuorisotalon ensimmäinen rakennus on jo pystyssä. © Miikka Järvinen/Otavamedia
Koomikko Sami Hedberg aikoo kerätä 100 000 euroa nuorisotalolle Ugandaan. Mutta mikä paikallisia lapsia Hedbergissä naurattaa?

”Mä niin tykkään tästä maisemasta. Tästä tulee sellainen hämärä, rauhallinen olo. Tämä on ollut haaveenani pitkään, päästä livenä paikan päälle, ja nimenomaan Afrikkaan. Vähän jännittää kyllä, jännitti jo silloin kun olimme vaimoni Ilonan kanssa häämatkalla Keniassa ja kävimme safarilla,” Sami Hedberg kertoo matkalla nuorisotalonsa työmaalle Ugandan Busiaan.

Kun talo valmistuu, Sami lupaa tanssia ja laulaa avajaisjuhlissa. Sitä odotellessa muurataan näytösluonteisesti yksi tiili. Muurarinlasta istuu Samin käteen,  kuin vanhalle tekijälle, sillä hän on ollut rakentamassa äitinsä omakotitaloa.

Vierailun jälkeen tunteet ovat pinnassa. Sami ja Ilona ovat tavanneet kummityttönsä Glorian ja tutustuneet tulevan Sam’s House -nuorisotalon työmaahan.

”Lähdin mukaan tähän koska haluan auttaa ihmisiä, se tulee sydämestä. Nyt kun näen tämän kaiken itse, tulen muistamaan kokemuksen lopun ikäni. On vahva kokemus nähdä, mihin se oma apu menee. Siinä on kiva haaste saada välitettyä tuo tunne ihmisille, jotka eivät välttämättä tule tänne,” Sami pohtii visiitin jälkeen.

Lue reportaasi Sami ja Ilona Hedbergin Ugandan matkasta Seurasta 15/2016.

X