Sauli Niinistö ja Jenni Haukio loivat toivoa Linnan juhlissa: ”Suomen tulevaisuuden näkymä on vahva ja hyvä” – Katso upeat kuvat!

Jaa artikkeli
Perinteisessä presidenttiparien yhteiskuvassa oli tänä vuonna vain presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio sekä presidentti Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi.
Perinteisessä presidenttiparien yhteiskuvassa oli tänä vuonna vain presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio sekä presidentti Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi. © Markku Ulander / Lehtikuva
Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Haukio kutsuivat Linnaan tänä vuonna 1 700 vierasta juhlimaan 102-vuotiasta Suomea. Tämän vuoden teemana oli tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu.

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio loistivat tyylikkäänä isäntäparina. Rouva Haukio yllätti emännöimällä Linnan juhlia puvussa, joka oli nähty hänen yllään jo aiemmin. Haukio otti itsenäisyyspäivän juhlavastaanoton vieraat vastaan Sari Nordströmin suunnittelemassa ja Karina Vainion ompelemassa fuksianpunaisessa silkkipuvussa, jota koristi helmikirjailtu pitsi.

Puku nähtiin hänen yllään Linnassa jo vuonna 2015, mutta tänä vuonna siihen oli lisätty pitsihihat molemmille olkapäille.

Presidentti Sauli Niinistö: ”Suomen tulevaisuuden näkymä on vahva ja hyvä”

Presidenttipari kertoi tieto ja yhteiskunnallinen keskustelu -teemasta medialle ennen kättelyä.

”Moni meistä on nähnyt, että tässä on parantamisen varaa ja sitä mekin haluamme tällä otsakkeella julistaa, mutta kaiken kaikkiaan Suomen tulevaisuuden näkymä on vahva ja hyvä”, presidentti Sauli Niinistö kommentoi.

Presidenttipari pyörähteli tanssilattialla kättelyn jälkeen.

Presidentti Sauli Niinistö ja rouva Jenni Haukio pyörähteli tanssilattialla kättelyn jälkeen. Markku Ulander / Lehtikuva

Presidentti kehotti kohtelemaan muita kunnioittavasti, vaikka asioista olisi eri mieltä. Myös Haukio muistutti kuuntelemisen ja toisen ymmärtämisen merkityksestä.

Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi vain yhteisessä presidenttikuvassa

Tuttuun tapaan sotaveteraanit ja lotat olivat juhlien kunniavieraita, ja presidenttipari kävi tervehtimässä heitä kättelyn jälkeen. Perinteisiin kuului myös yhteiskuva vanhojen presidenttien kanssa.

Tällä kertaa kuvassa oli nykyisen presidenttiparin lisäksi vain presidentti Tarja Halonen ja Pentti Arajärvi, sillä presidentti Martti Ahtisaari ja Eeva Ahtisaari jättivät Linnan juhlat väliin toista vuotta peräjälkeen. Myöskään presidentti Mauno Koiviston leski Tellervo Koivisto ei saapunut juhliin.

Viime vuoden juhlien ympäristöteema jatkui osittain myös tänä vuonna. Linnan kuuluisa booli oli ensimmäistä kertaa sataprosenttisesti luomua, ja koristelussa käytetyt kukat oli hankittu uusiutuvia energialähteitä suosivilta kotimaisilta puutarhoilta.

Lue myös:

Onko tässä Linnan juhlien koskettavin asu? Autistisen Nuutti-pojan äiti Noora Koponen ottaa juhla-asullaan kantaa erityislasten oikeuksiin – Katso upeat kuvat!

Kuvat: Pekka Nieminen / Otavamedia

Galleria

X