Timo Koivusalo ymmärtää Tuttu Juttu -kollegaa – Susanna Laine tyhjensi kalenterinsa ja vetää henkeä töistä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Juontaja Timo Koivusalo 56 ja juontaja Susanna Laine, 39.
Juontaja Timo Koivusalo 56 ja juontaja Susanna Laine, 39. © Juho Länsiharju
Tuttu Juttu Show:n toinen juontaja Susanna Laine on seurannut ohjelman alkuperäisen luotsin, Timo Koivusalon, tekemisiä suurella kunnioituksella. Koivusalo ymmärtää hyvin Laineen tekemän kovan päätöksen työelämässä.

Legendaarisen Tuttu juttu -tuntemisleikin juontajina toimivat nykyään Timo Koivusalo ja Susanna Laine. Näin juontajapari kuvailee toisiaan.

Susanna Laine: ”Koivusalo on ollut yksi niistä, jotka ovat vaikuttaneet omiin uravalintoihin”

”Muistan hyvin, kun katsoimme lapsuudessani joka torstai kakkoselta Tuttu Juttu Show’ta. Se oli meidän perheemme suosikkiohjelma ja Koivusalon jutut naurattivat kovasti.

Seurasin Timpan tekemisiä suurella kunnioituksella. Ajattelin jo nuorena, että hän oli verbaalisesti poikkeuksellisen lahjakas. Timolla on edelleen sana hallussa ja vitsi suussa. Nuorena sain vaikutteita alalla olevista koomikoista ja tekijöistä, ja Koivusalo on ollut yksi niistä, jotka ovat vaikuttaneet omiin uravalintoihin. On ollut mahtavaa tehdä töitä nyt yhdessä!

Kuvasimme toisen Tuttu Juttu -kauden jo elokuussa. Sitä oli helpompi tehdä kuin ensimmäistä, jolloin kaikki oli luonnollisesti minulle vielä uutta. Ohjelman kuvauksia ei juuri harjoitella: se on vain kamerat käyntiin ja menoksi. Itselläni oli nyt rennompi olo kun tiesin mitä oli luvassa. Välillä mietin, että kai tätä voi työksi kutsua, vaikka työ niin hauskaa olikin.

Tuttu juttu -formaatti on jännä. Siinä sukelletaan ihmisten parisuhteisiin, mutta kuitenkin niin, että he saavat itse päättää missä raja menee. Voisin tavallaan itsekin osallistua ohjelmaan juuri sen valinnanvapauden vuoksi, vaikka pidän kyllä edelleen kiinni omasta yksityiselämästäni.”

”Haluan vähän vetää henkeä ja miettiä, minne on suunta seuraavaksi”

”Työelämäni on muutoksessa. Tein keväällä päätöksen lopettaa Puoli seitsemän -ohjelmassa. Olen joistakin jutuista kieltäytynyt, mutta aika huono olen sanomaan ei, jos jokin työ polttelee. On se sitten työnarkomaniaa tai rakkautta lajiin, mutta tykkään niin paljon näistä hommista.

Tuttu Jutunkin halusin vain tehdä, vaikka minulla oli muitakin töitä ihan tarpeeksi. Tämä on nyt hyvä testi itselleni siitä, että osaanko vain olla. Marraskuusta lähtien kalenterini on tyhjä.

Haluan vähän vetää henkeä ja miettiä, minne on suunta seuraavaksi. Olen viime vuodet paahtanut menemään aikalailla. Esiintyminen, juontaminen ja teatteri on aina ollut se intohimoni, mutta en ole aikoihin pysähtynyt miettimään, mikä tänä päivänä olisi se juttuni. Nyt on sen tutkimisen aika.

Minulla on myös vähän sellaista jännän rohkeutta. Jos jokin asia alkaa kutkuttaa, on minun katsottava se mahdollisuus loppuun asti, meni syteen tai saveen. Iän myötä olen kyllä tullut turvallisuushakuisemmaksi. En kaipaa elämääni ihan niin paljoa draamaa kuin nuorempana.

En myöskään voi sanoa hyppääväni tyhjän päälle. Olen tehnyt töitä 15 vuotta ja verkostoni ovat kunnossa.”

Lue myös: Susanna Laine nauttii suoran lähetyksen taiasta: ”Virheitä ja mokia tulee – se ei ole niin vaarallista”

”Tärkeintä on muistaa se, että kaikkeen ei voi itse vaikuttaa, mutta omaan suhtautumiseensa voi.”

”Tärkeintä on muistaa se, että kaikkeen ei voi itse vaikuttaa, mutta omaan suhtautumiseensa voi.” © Studio Antti Hahl

Timo Koivusalo Susannasta: ”Hänellä on loistava kyky olla läsnä”

Susanna on hauska, ulospäinsuuntautunut eteläpohjalainen. Ensimmäisen kerran tapasimme Suomen Talentissa, jossa minä oli tuomarina ja Suski juontajana. Hän oli mainio tyyppi jo silloin ja nyt Tuttu Juttua tehdessä mielikuvat hänestä ovat osoittautuneet oikeiksi.

Susannan kanssa on helppoa ja hauskaa työskennellä. Hän on kovan tason ammattilainen ja hänellä on loistava kyky olla läsnä. Susanna kuuntelee mitä ihmiset sanovat, ottaa niistä kiinni ja heittäytyy. Häneltä löytyy se ominaisuus, joka on yksi tärkeimmistä juontajalle: Hän ei ole huolissaan itsestään, vaan uskaltaa antaa tilanteen viedä. Itse olen kova höpöttämään, mutta Susanna osaa rytmittää tilanteita ja pystyy ottamaan myös omaa tilaa.

Tuttu Juttu perustuu siihen, että minkäänlaista käsikirjoitusta ei ole ja se vaatii juontajilta aikamoista kykyä heittäytyä. Uskon, että se on hyväntuulisuuden lisäksi yksi Tuttu Jutun suosion salaisuuksista. Katsojakin tajuaa, että sitä ei ole voitu kirjoittaa etukäteen.

Emme ole Susannan kanssa juuri koskaan olleet omien henkilökohtaisten elämiemme kanssa julkisuudessa – ja sen takia sympatiat ovatkin vieraidemme puolella. Olemme aina kiitollisia kaikille, jotka lähtevät leikkiin mukaan. Ja mikä parasta, ohjelman jälkeen vieraat ovat myös itse hymyssä suin.”

”Tämä ei ole maailman helpoin laji”

”Ymmärrän hyvin Susannan päätöksen jättää Puoli seitsemän -ohjelma. Hänellä on ollut armoton työrytmi joka päivä. Tiedän tunteen itsekin, kun on tullut tehtyä suoria lähetyksiä, keikkaa ja erilaista viihdettä. Sitä tavallaan on siinä työmoodissa koko ajan, vaikka ei itse työpaikalle olisi edes vielä ehtinytkään. Kroppa on silti valmistautunut siihen ja pää kelaa niitä asioita. Lyhyessä ajassa palautuminen ei aina onnistu. Tämä ei ole maailman helpoin laji.

Ymmärrän oikein hyvin, että Susanna kaipaa nyt niin sanottua normaalia elämää, vaikka työ onkin ollut antoisaa ja se intohimo. Aikanaan kun tuli tehtyä paljon tv-viihdettä keikkojen lisäksi tuli itsellenikin sama tilanne eteen. Päätös oli silloin se, että lopetin keikkailun ja keskityin kuvalliseen puoleen, telkkariin ja leffoihin.

Päässä tulee pyöriteltyä kaikenlaista ja luomisvimma jyllää. Siinä missä Susanna on kertonut olevansa vähän kohtalon uskoinen, luotan itsekin intuitioon. Uskon, että asiat tulevat aina lopulta menemään hyvin. Tärkeintä on muistaa se, että kaikkeen ei voi itse vaikuttaa, mutta omaan suhtautumiseensa voi.

Elämä on niin hieno ja mahtava tapahtuma, että siitä pitäisi osata nauttia joka hetki!”

Lue myös: Viihteen monitaituri Timo Koivusalo tunnustaa: ”Teen ihan järjettömästi töitä, ettei tarvitsisi tehdä mitään”

X