Tunnetun pappissuvun vesa Laura Malmivaara saarnaa kirkossa: ”Omista ajatuksista puhuminen jännittää”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
"Näyttelijän kokemuksesta on apua itse saarnaa pitäessä, mutta haastavaa on pohtia, mistä puhuu."
"Näyttelijän kokemuksesta on apua itse saarnaa pitäessä, mutta haastavaa on pohtia, mistä puhuu." © Kristiina Kurronen / om-arkisto
Näyttelijä Laura Malmivaara, 46, rientää tv-sarjasta toiseen ja valokuvaa. Sen lisäksi tunnetun pappissuvun jäsen pitää myös saarnoja.

Laura Malmivaara näyttelee nyt Kaikki synnit -sarjan toisella kaudella voimaantuvien naisten ryhmän johtajaa.

Mikä hahmossa kiinnostaa?

Minusta on tärkeää, että me naiset olemme toistemme puolella. Roolihahmossani on jotain salaperäistä, ja hän pyrkii vaikuttamaan naisjoukkoon. Puheella vaikuttaminen on näyttelijälle kiinnostavaa ja todella haastavaa, sillä sisäinen usko hahmoon pitää pitää yllä koko ajan.

Tämän jälkeen menen suoraan Turkuun Ylen Kentän laidalla -sarjan kuvauksiin. Se kertoo futisjunioreista ja heidän perheistään.

Työskentelet myös valokuvaajana. Kumpia töitä teet enemmän?

Näytteleminen ja valokuvaus ovat yhtä tasavahvasti ammattini tällä hetkellä. Vuosi vuodelta minulta on pyydetty enemmän ja enemmän kuvia. Käytössäni on studio ja kuvaan kaikenlaisia henkilökuvia, kuten kirjailijamuotokuvia ja näyttelijöiden pr-kuvia.

Mikä sinua inspiroi valokuvauksessa tällä hetkellä?

Oma kehitys. Minulla on niin paljon kuvattavaa, että määrä tuottaa väistämättä kehitystä. Rauha ja läsnäolo kuvaustilanteessa ovat tulleet minulle yhä tärkeämmiksi. Kuvattava pitää saada laskeutumaan hetkeen niin, että hänellä on hyvä olla.

Sekin on arvo minulle, että kuvattava näyttää mahdollisimman kauniilta.

Laura Malmivaara kuuluu tunnettuun pappissukuun ja hän piti viime keväänä palmusunnuntain saarnan Helsingin Tuomasmessussa.

Oletko pitänyt saarnoja viime pääsiäisen jälkeen?

En ole, mutta pidän saarnan taas Tuomasmessussa Marian ilmestyspäivänä. Palmusunnuntain saarna oli hyvä kokemus.

Omista ajatuksista yleisölle puhuminen jännittää, mutta viimeksi ihmiset antoivat välitöntä ja suoraa palautetta. Näyttelijän kokemuksesta on apua itse saarnaa pitäessä, mutta haastavaa on pohtia, mistä puhuu.

Miten olet selviytynyt talvesta, joka on muistuttanut ikuista syksyä?

Asun Helsingissä meren rannalla, ja minulla on esimerkiksi mahdollisuus mennä uimaan koska vain. Se on hyvä paikka asua ja kestää kaamosta.

Minun piti lähteä lasten kanssa Berliiniin vappuna. Odotin kovasti, että pääsen näyttämään teinitytöilleni maailmaa. He ovat molemmat todella kiinnostuneita historiasta, mutta menemme toisella kerralla Berliinin museoihin ja pyöräilemme ympäri kaupunkia.

Lue myös: Laura Malmivaara on puhunut tytärtensä kanssa tasa-arvosta, häirinnästä ja vihapuheesta – Lasten isään kohdistetut kiihkeät syytökset iso asia käsitellä

Lue myös: Näyttelijät Inka Kallén ja Laura Malmivaara ”Yllytämme toisiamme uskaltamaan”

X