Tuure Kilpeläinen sukelsi pimeään: ”Loppuvuoden muhittelen juttuja ja tammikuussa ne alkavat aueta”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Muusikko Tuure Kilpeläinen
Muusikko Tuure Kilpeläinen on ehdolla vuoden yhtyeeksi Emma Gaalassa Kaihon Karavaani -yhtyeensä kanssa. Kilpeläinen laskeskeli, että Emmoja miehellä on jo viisi. ”Jollei yhtään ole hukassa, niin viisi löytyy hyllystä.” © Tiia Ahjotuli/Otavamedia
Laulaja-lauluntekijä Tuure Kilpeläinen on kiitollinen Emma-ehdokkuuksista, joita hänelle ja Kaihon Karavaani -yhtyeelle napsahti kaksi.

Emma-ehdokkaiden julkistamispressissä puhelimitse tavoitettu Tuure Kilpeläinen uiskenteli viime vuoden lopulla pimeissä vesissä, mutta nyt pinnalla näkyy jo valoakin.

”Minulla käy aina niin, että loppuvuoden muhittelen juttuja ja tammikuussa ne alkavat aueta. Aina kun pääsen vain talvipäivänseisauksen yli, niin sitten lähtee ja räjähtämällä”, Tuure Kilpeläinen paljastaa.

Tällä kertaa Kilpeläisen sukellus syvään päätyyn toi pintaan ihan omanlaisen luomistyön.

”Tein meditaatioalbumin Teho Majamäen kanssa. Bändimme nimi on tällä hetkellä Holy Play Boys. Kuuntelin vuoden aikana paljon meditaatiomusaa ja halusin tehdä kaunista, akustista, lämmintä musiikkia. Tammikuu on ollut musiikin teon suhteen aktiivista kyllä muutenkin.”

Tuure Kilpeläinen itse ei meditoi ihan päivittäin. Tarvittaessa muusikko siivoaa ajatuksia vaikka kävelylenkillä.

”Meditoimiseen tarvitsen hiljaisen tilan ja tuolin, en muuta. Mitään mystistä yksinolossa ja ytimeen menemisessä omien ajatusten kanssa ei sinänsä ole.”

Lue myös: Manuela Bosco löysi Tuure Kilpeläisestä hyvän vastuksen: ”Kumpikaan ei mene toisen edessä kyykkyyn eikä tallo toista oman varjonsa alle” 

Emma-ehdokkaiden pressi

Laulaja Evelina

Laulaja Evelina © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

Keikkoja kaipaava laulaja Evelina on ehdolla kahdessa kategoriassa Emma Gaalassa. ”Kun keikat ovat puuttuneet, on tuntunut tosi yksinäiseltä. Keikat ovat paikkoja, joissa uusiin ihmisiin saa ihan erilaisen yhteyden.”

Maustetytöt Kaisa ja Anna Karjalainen

Maustetytöt Kaisa ja Anna Karjalainen © Jonne Räsänen/Om-arkisto

Maustetytöt eli Kaisa ja Anna Karjalainen ovat ehdolla viidessä kategoriassa. Tulevaisuuden suunnittelu on ollut koronan takia haastavaa. ”Toivomme vain, että pääsisimme keikoille”, siskokset tuumasivat.

Räppäri Elastinen

Räppäri Elastinen © Tiia Ahjotuli/Otavamedia

”Nyt turboahdetaan studiossa niin kauan, kun ei keikoille päästä ja katsotaan sitten, miten kevät ja kesä toteutuu. Vähän huolettaa, miten sitä enää osaa. Tällaista taukoa minulla ei ole koskaan ollut. Rutiini on nyt aika pahasti katki”, räppäri Elastinen pohti.

Laulaja Erika Vikman

Laulaja Erika Vikman © Jonne Räsänen/Om-arkisto

Vuoden biisistä ehdolla olevan laulajan Erika Vikmanin uralla on ehtinyt tapahtua paljon tangovuoden jälkeen. ”Se on totta, mutta olen käyttänyt siihen verta, hikeä ja kyyneliä. Laakereilleni en ole jäänyt lepäämään. Yllätyksiä on tänä vuonna tulossa ja keväällä julkaistaan albumi.”

X