Kummitteleeko prinssi Williamin kodissa, Kensingtonin palatsissa? Huhujen mukaan useampikin haamu vainoaa brittihovin väkeä kuninkaallisten kohteissa

Prinssi Williamin ja Kate Middletonin kodissa, Kensingtonin palatsissa, sanotaan kummittelevan. Juuri heidän asuntonsa on palatsin tarinoiden mukaan pahiten kummiteltu.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kuningatar Viktorian patsas Kensingtonin palatsin pihamaalla.

Prinssi Williamin ja Kate Middletonin kodissa, Kensingtonin palatsissa, sanotaan kummittelevan. Juuri heidän asuntonsa on palatsin tarinoiden mukaan pahiten kummiteltu.
Teksti:
Kiia Heikkilä

Huhujen mukaan Cambridgen herttuaparin kodissa kummittelevat sen entiset asukkaat.

”Kensingtonin palatsin asunto 1A on lukuisista kummitushavainnoistaan pahamaineinen”, sanoo kuninkaallisten elämäkertoja kirjoittanut Andrew Morton Express-lehdelle.

Asunto 1A, jossa prinssi William, Kate Middleton ja heidän kolme lastaan, prinssi George, prinsessa Charlotte ja prinssi Louis asuvat, on kertomusten mukaan kaikkein pahiten kummiteltu paikka palatsissa.

Prinsessa Sophia piipahtaa haudan takaa

Kerrotaan, että haudan takaa palatsissa vierailee prinsessa Sophia, joka oli kuningatar Viktorian täti. Sophia kuoli 70-vuotiaana Kensingtonin palatsissa vuonna 1848. Historioitsijat eivät ole varmoja kaikista yksityiskohdista, mutta Sophian elämää olivat varjostaneet äidin tiukka kuri ja huhut aviottomasta lapsesta, joka saattoi saada alkunsa raiskauksesta. Raiskaajaksi väitettiin Sophian omaa veljeä.

Sophia eli viimeiset elinvuotensa sokeana ja hyväksikäytettynä. Huhujen mukaan kuningattaren pääkirjanpitäjä sai vanhan naisen kertomaan perheensä salaisuudet itselleen ja tuhlasi suurimman osan prinsessan omaisuudesta ennen tämän kuolemaa.

Sophia oli ennen sokeutumistaan ollut taitava ompelija, joka vietti paljon aikaa rukin äärellä. Kuoleman jälkeen palatsin työntekijät kertoivat kuulevansa Sophian rukin pyörivän aina toisinaan.

Palatsin taloudenhoitaja kertoi 1970-luvulla nähneensä vilauksen vanhasta naisesta, jolla oli päällään Sophian ajalle tyypillinen mekko.

Kensingtonin palatsi on toiminut kuninkaallisten asumuksena yli 300 vuotta. © istock

Villipoika Peter piipahtaa prinssi Louisin huoneessa

Historioitsija Lochlan Mcclellandin mukaan prinssi Louisin huoneessa kummittelee hahmo nimeltä Villipoika Peter.

1700-luvulla Englannin kuninkaalliset toivat Saksasta Englantiin pojan, johon kuningas Yrjön metsästysjoukot olivat törmänneet. Poika kulki nelinkontin eikä osannut puhua. Myöhemmin on todettu, että Peteriksi nimetty poika sairasti harvinaista Pitt-Hopkinsin oireyhtymää, jossa on tyypillistä jonkinasteinen kehitysvammaisuus ja erikoiset kasvonpiirteet.

Loppuelämänsä Englannissa viettäneen Peterin sanotaan kummittelevan Kensingtonin palatsissa kuninkaan portaikossa.

Lue myös: Kestääkö Catherine vauva-arjen uupumatta? Kolmen lapsen äiti, Cambridgen herttuatar elää brittien suurennuslasin alla

Kuningas Yrjö II huhuilee palatsissa

Kuningas Yrjö II:ta pidetään palatsin jännittävimpänä kummittelijana. Kuninkaan kuollessa vuonna 1760 Iso-Britannia oli keskellä seitsenvuotista sotaa. Valtaosa Euroopan maista taisteli sodassa, jossa Iso-Britannia ja Ranska olivat napit vastakkain.

Sota vei joukot ympäri maailman, sillä elettiin siirtomaavallan aikaa ja sotaa käytiin kaukana niin maalla kuin merellä.

Kuningas Yrjö II:n haamun huhutaan kulkevan Kensingtonin palatsissa huutaen ”Mikseivät he tule?” viitaten sotilaisiin, joiden kohtaloa hän ei tienny.

Kuninkaan viimeisten sanojen uskotaan olleen: ”Mikseivät he tule?”

Hampton Courtin palatsi on nykyään avoin yleisölle. © istock

Anne Boleyn ja Katherine Howard

Kensingtonin palatsi ei ole ainoa kuninkaallinen asumus, jonka huhutaan kärsivän vieraista rajan takaa. Hampton Courtin palatsissa, jossa Englannin kuningas ja Irlannin hallitsija Henrik VIII asui 1500-luvulla, sanotaan kummittelevan.

Palatsissa kummittelevat tarinoiden mukaan Henrikin toinen ja viides vaimo, Anne Boleyn ja Katherine Howard, jotka molemmat teloitettiin kuninkaan käskystä.

Tarinan mukaan Katherine Howard kuuli, että häntä syytetään uskottomuudesta, jonka takia myös Anne Boleyn oli teloitettu. Katherine poistui kamaristaan ja lähti juoksemaan kohti Hampton Courtin kappelia, josta toivoi löytävänsä miehensä vakuuttaakseen syyttömyyttään.

Katherine ei päässyt kappelille asti, kun vartijat ottivat hänet kiinni ja sulkivat takaisin kamariin. Vain 18-vuotias kuningatar teloitettiin kolme kuukautta myöhemmin.

Legendan mukaan Katherinen haamun voi kuulla juoksevan ja anelevan armoa tiellä palatsista kappeliin. Vierailijat kertovat yhä toisinaan oudoista havainnoistaan Hampton Courtissa.

Lue myös: Upea matkakohde! Koe Windsorin kuninkaallinen tunnelma – Kuningatar Elisabetin kotikaupunki huokuu nostalgiaa Thamesin rannalla

Windsorin linna

Windsor on loistava päiväretkikohde, joka sijaitsee Lontoon länsipuolella Berkshiren kunnassa. Linna toimii yhtenä Britannian monarkin virka-asuntona. Se on antanut nimensä nykyiselle Windsorin hallitsijasuvulle. © iStock

X