Anna-lehti: Näin 10 vuotta täyttävä prinsessa Estelle valmistautuu tulevan kuningattaren elämään

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Prinsessa Estelle
Ruotsin kuningashuone julkaisi prinsessa Estellen 9-vuotissyntymäpäivän kunniaksi tuoreen kuvan päivänsankarista vuosi sitten helmikuussa. © Kate Gabor/Kungl. Hovstaterna
Ruotsin prinsessa Estelle käy koulua tavallisten ruotsalaislasten tapaan, mutta harrastuksissa on ripaus kuninkaallisia perinteitä.

Ruotsin prinsessa Estelle täyttää helmikuun 23. päivänä kymmenen vuotta. Anna-lehden kansijutussa kerrotaan, miten kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel kasvattavat hänestä Ruotsin tulevaa kuningatarta.

Victoria on kertonut Aftonbladetissa, että Estelle saa hyvin samankaltaisen kasvatuksen kuninkaallisiin tehtäviinsä kuin Victoriakin. Estelleä valmistetaan tulevaan leikin ja opettelun yhdistelmällä. Kaikki tehdään lasten ehdoilla, keskustellen ja hiljalleen tietoa ja vastuuta lisäten.

Estelle käy eliittikoulua Djurgårdenissa

Muiden kymmenvuotiaiden ruotsalaislasten tapaan Estellen arkea hallitsee kuitenkin koulunkäynti. Estelle käy yksityistä eliittikoulua Tukholman Djurgårdenissa. Hän kävi myös esikoulun samassa, vuonna 2013 perustetussa opinahjossa. Korona-aikana Estelle on opiskellut myös etänä muiden lasten tapaan.

Ruotsissa prinsessan kouluvalinta herätti aikoinaan ihmetystä, sillä kruununprinsessaparin oli toivottu valitsevan tyttärelleen julkisen koulun. Victorian ja Danielin valinnan puolesta kuitenkin puhuu koulun luonnonläheinen ympäristö ja opetusohjelma, jossa on keskeisenä oppiaineena tanssi. Jo Estellen ensimmäinen päiväkoti oli luontopainotteinen.

Estellen syntymäpäiviä vietetään 23. helmikuuta. Pikkuveli, prinssi Oscar puolestaan täyttää kuusi Estellen syntymäpäiviä seuraavalla viikolla eli 2. maaliskuuta. Juhlahumussa lienee mukana myös perheen Rio-koira.

Tavallista elämää kuninkaallisena

Vaikka Estelle on kuninkaallinen, Daniel on halunnut, että Estelle saa kokea myös tavallista elämää. Dagens Nyheterin haastattelussa Daniel on kertonut vievänsä tyttärensä metroajelulle, jotta tämä oppisi, millaista metrossa tai bussissa matkustaminen on.

Entisenä kuntosaliyrittäjänä prinssi on pitänyt huolta, että Estelle ja 5-vuotias pikkuveli Oscar harrastavat liikuntaa ja ulkoilua. Koko perhe on tuttu näky laskettelurinteissä ja korona-aikana heidät nähtiin myös hiihtelemässä.

Nykyään Estelle harrastaa tanssimista ja koripalloa. Tanssiharrastuksen Estelle aloitti neljävuotiaana suomalaisballerina Anneli Alhangon maineikkaassa tanssikoulussa, ja tanssin kerrotaan olevan pikkuprinsessan rakkaimpia harrastuksia.

Kuninkaallisten perinteiden mukaisesti Estelle viihtyy myös hevosen selässä. Hän sai nelivuotiaana oman hevosen, walesinponin, ja hovitallimestarin mukaan Estelle on tuttu näky kuninkaallisilla talleilla. Estelle suorastaan rakastaa Victoria-poniaan ja osallistuu myös ponin hoitoon. Hän myös ratsastaa edelleen ponillaan, samoin kuin prinssi Oscar.

Rio-koira oli Estellen haave

Eläimet ovat muutenkin tärkeitä Estellelle. Seura kertoi kaksi vuotta sitten, että Estellen ja Oscarin arkeen tuli vaihtelua, kun perhe hankki uuden lemmikin, pienen puudelipennun. Rio-koira on asustellut perheen kodissa Hagan linnassa nyt pari vuotta. Korona-aikana koirasta lienee ollut iloa koko perheelle.

Estellen on kerrottu haaveilleen omasta koiranpennusta jo pitkään, ja ennen Oscar-pikkuveljen syntymääkin hän unelmoi omasta lemmikistä. Rio-koira pääsikin valokuviin Estellen virallisiin syntymäpäiväkuviin vuosi sitten. Nähtäväksi jää, poseeraako prinsessa lemmikkinsä kanssa myös tämän vuoden merkkipäiväkuvissa.

Lue myös: Eläinrakkaan prinsessa Estellen unelma toteutuu viimein – Perheeseen tulee koiranpentu

X