Prinssi Harryn ja herttuatar Meghanin esikoinen Archie on oikea rakkauspakkaus – Nyt huhutaan jo nuoren perheen muutosta Afrikkaan

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Prinssi Harry, herttuatar Meghan ja Archie-vauva
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan esittelivät pienen Archie-poikansa maailmalle viime viikon keskiviikkona vain parin päivän ikäisenä. © Eyevine / Lehtikuva
Prinssi Harry ja herttuatar Meghan iloitsevat nyt ikiomasta ”rakkauspakkauksestaan”. Kuningatar Elisabetin kahdeksas lapsenlapsenlapsi saa kasteessa nimekseen Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Toukokuun 6. päivänä Isosta-Britanniasta saatiin vauvauutisia, kun kuningashuone ilmoitti prinssi Harryn, 34, ja herttuatar Meghanin, 37, saaneen pojan maanantaiaamuna noin puoli kahdeksan Suomen aikaa.

Pariskunnan esikoinen painoi syntyessään kolme kiloa ja 200 grammaa. Onnellisen perhetapahtuman jälkeen säteilevä Harry ylisti kameroiden edessä vaimoaan ja poikaansa.

Kahden päivän kuluttua Meghan ja Harry astelivat kameroiden eteen ja esittelivät pienen poikansa maailmalle. Aavistuksen hermostuneen oloinen Meghan suki hiuksia kasvoiltaan ja silitteli vauvaa ja Harrya. Hän kuvaili poikaa suloiseksi ja temperamentiltaan rauhalliseksi. Siihen Harry intoutui vitsailemaan, että keneltäköhän poika on mahtanut periä piirteet.

”Tämä on taianomaista ja uskomatonta. Minulla on kaksi maailman parasta kundia, joten olen todella onnellinen”, Meghan lausui.

Harry kertoi heidän olevan onnellisia siitä, että heillä on nyt ikioma ”bundle of joy”. Vapaasti suomennettuna se tarkoittaa hellittelynimeä ”rakkauspakkaus”.

Myöhemmin samana päivänä hovi julkisti pojan nimen: Archie Harrison Mountbatten-Windsor.

Nuori herra Archie Harrison Mounbtbatten-Windsor

Nuori herra Archie Harrison Mounbtbatten-Windsor saattaa viettää ensimmäiset elinvuotensa osittain Afrikassa – jos brittilehdistön spekulaatioihin on uskominen. Reuters / Lehtikuva

Ei tittelirimpsua

Nimivalinta herätti heti hämmästystä, sillä Archie ei ole tavanomainen kuninkaallinen nimi. Sen sijaan se on melko suosittu tavallisten brittien keskuudessa. Toissa vuonna se mahtui maan kahdenkymmenen suosituimman pojan nimen joukkoon, mutta tulevaisuudessa se pompannee kärkikaartiin. Archie on lyhenne saksalaisperäisestä Archibald-nimestä. Se tarkoittaa rohkeaa ja vilpitöntä.

Pojan toisen nimen Harrisonin on puolestaan uumoiltu viittaavaan pojan isään eli Harryn poikaan, sillä ”son” on englanniksi poika.

Näyttäisi siltä, että Archie ei saa kummoisempia titteleitä. Aiemmin uutisoitiin, että olisi kuningatar Elisabetin päätös, tehtäisiinkö pojasta prinssiä vai ei. Todennäköisempänä pidettiin Dumbartonin jaarlin arvonimeä.

Brittilehdistön mukaan tuoreet vanhemmat eivät kuitenkaan halunneet pojalleen minkäänlaista tittelirimpsua. Oletettavasti Archieta tullaan puhuttelemaan lapsena ”nuorena herrana” ja myöhemmin herrana, eli englanniksi ”master”-tittelillä.

Archie on kruununperimysjärjestyksessä nyt seitsemäntenä. Ensimmäisenä on Walesin prinssi Charles, jonka jälkeen tulevat prinssi William sekä hänen lapsensa prinssi George, 5, prinsessa Charlotte, 4, ja prinssi Louis, 1, sekä tietenkin isä-Harry.

Doria Ragland, kuningatar Elisabet ja prinssi Philip

Meghanin äiti Doria Ragland sekä kuningatar Elisabet ja prinssi Philip pääsivät ihastelemaan kuningasperheen tuoreinta jäsentä heti ensimmäisten joukossa. PA Photos / Lehtikuva

Muuttavatko Harry ja Meghan Afrikkaan?

Hovin lähipiiriin kuuluvien lähteiden mukaan Meghan on kaavaillut pitävänsä vain kolmen kuukauden äitiysloman ja palaavansa mahdollisimman pian hyväntekeväisyystyön ja edustamisen pariin.

Mutta se, missä nuori herra Archie tulee todellisuudessa käytännössä varttumaan, on kaikille mysteeri. Vähän aikaa sitten brittilehdistö uutisoi herttuaparin pohtivan muuttoa Harryn suuresti rakastamaan Afrikkaan.

Huhumylly kaksi tai kolme vuotta kestävästä Kansanyhteisön hyväntekeväisyyteen liittyvästä ulkomaankomennuksesta yltyi sen verran, että hovi antoi asiasta jopa lausunnon:

”Kaikki tulevaisuudensuunnitelmat prinssin ja herttuattaren osalta ovat vielä spekulointivaiheessa. Emme ole tehneet päätöksiä heidän rooleistaan tulevaisuudessa.”

Toistaiseksi Archien kansalaisuuskin on ollut kysymysmerkki. Hänen on nimittäin teoriassa mahdollisuus saada sekä Ison-Britannian ja Yhdysvaltojen kaksoiskansalaisuus – ensimmäisenä Ison-Britannian kuningashuoneen historiassa.

X