Tervetullut opetus naisten vähättelijöille: Näin Sanna Marinia ylistetään maailmanlaajuisen koronakriisin poliitikkosankarina

Jaa artikkeli
Vogue kiittelee myös muotimielessä Sanna Marinin ulkoisen tyylin luonnollisuutta.
Vogue kiittelee myös muotimielessä Sanna Marinin ulkoisen tyylin luonnollisuutta. © ruutukaappaukset vogue.co.uk
Maailman kuuluisin muotilehti ylistää pääministeri Sanna Marinin esiintymistä koronakriisissä.

Vogue-lehden toukokuun numero yllättää: lehden Lontoon-painos esittelee Suomen pääministeriä Sanna Marinia (sd) maailmanlaajuisen koronakriisin poliitikkosankarina.

Myös Yhdysvaltain Vogue kehuu, miten Marin on näyttänyt koko maailmalle, miten nuori äiti voi olla olemukseltaan ja käytökseltään myös uskottava kriisijohtaja. Tämä on Voguen mukaan tervetullut opetus naisten vähättelijöille.

Alunperin Marinin haastattelu oli tehty koronaepidemian alkuhetkillä, mutta kirjoittajat olivat täydentäneet sitä viime viikkojen tapahtumilla.

Voguen kansi, Rihanna ja Sanna Marin

Ruutukaappaus vogue.co.uk

Lehti oli toivon tuoja sota-aikanakin

Vaikka Vogue on usein mielletty ”pelkäksi” huippumuotilehdeksi, kriisiajat eivät ole sille vieraita. Lehden Britannian-painos perustettiin ensimmäisen maailmansodan keskellä, syksyllä 1916.

Tuolloin sota oli Englannin kannalta kauheimmillaan. Yhdessä päivässä mutakentille saattoi kuolla tuhansia brittejä, eikä loppua näkynyt. Lehti sanoi silloinkin tarjoavansa lukijoille toivoa tulevasta, kriisin jälkeisestä elämästä.

Sanna Marinia suitsutetaan

Seuraavassa sodassa Vogue lähetti jo oman kirjeenvaihtajansakin, kuuluisan Lee Millerin dokumentoimaan elämää taistelukentillä ja kotirintamalla.

Lehti ennustaa, että samoin kuin sota-aikana, nyt pandemiassa näemme, ketkä päättäjät malttavat luopua perinteisistä poliittisista aatekiistoista ja kasvaa koko kansan johtajiksi.

Ennen Sanna Marinia kukaan suomalaispoliitikko ei ole saanut Voguessa tällaista suitsutusta.

Lue myös: Tähtipoliitikko Sanna Marin ei lannistu naisten vähättelystä: ”Lasikatot murtuvat vain tekemällä ja toimimalla”

Sanna Marin toivoo, että naiset tukisivat toisiaan politiikassa.

Pääministeriksi noussut Sanna Marin toivoo, että naiset tukisivat toisiaan politiikassa.  © Sara Pihlaja / Otavamedia © Sara Pihlaja / Otavamedia

Lue myös: Miksi tiedämme, että Sanna Marinin lempijalkine on punainen kumisaapas?

X