Miksi tiedämme, että Sanna Marinin lempijalkine on punainen kumisaapas?

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Sanna Marin paljastaa, mitkä ovat hänen lempikenkänsä.
Sanna Marin paljastaa, mitkä ovat hänen lempikenkänsä. © Martti Kainulainen / Lehtikuva
Suomen uudeksi pääministeriksi noussut 34-vuotias Sanna Marin (sd) joutui heti valintansa varmistuttua erilaiseen pyöritykseen kuin edeltäjänsä Antti Rinne.

Analyyseissa mainittiin, miten Sanna Marin pukeutuu vuoroin punaiseen ja vuoroin mustaan asuun ja miten tämä vaatevärien valinta symboloi hänen vallankäyttöään.

Kun SDP valitsi 2014 Antti Rinteen puheenjohtajakseen, hänen vastaehdokkaastaan Jutta Urpilaisesta muistettiin monta kertaa mainita tämän iltapäivälehden haastattelua varten otetut verkkosukkakuvat.

Antti Rinteen lököttävistä ay-pamppupuvuista ei puhuttu.

Uusi pääministeri Sanna Marin viihtyy punaisissa asuissa. Mieltymyksistä on tehty läjäpäin vaikka mitä johtopäätöksiä, jollaisia miesministereistä ei tehtäisi.

Uusi pääministeri Marin viihtyy punaisissa asuissa. Mieltymyksistä on tehty läjäpäin vaikka mitä johtopäätöksiä, jollaisia miesministereistä ei tehtäisi.

Lue myös: Naispoliitikko: Älä ole liian kaunis – muuten sinua vähätellään

Sanna Marin ei välty asukritiikiltä

Kansanedustaja Marin sai vuonna 2017 haukkuja siitä, että hän oli esiintynyt televisiossa liian pinkeässä, lyhyessä mekossa. Tyylituomarit pihisivät, vaikka Marin kertoi olevansa 31. viikolla raskaana, mikä vaikuttaa vaatteiden istuvuuteen aika tavalla.

Miehet pääsevät helpommalla. Aiemmista kokoomuspääministereistä Alexander Stubb ja Jyrki Katainen saivat kulkea edustamassa pääsiäismunan kokoinen urheilutietokone ranteessa, vaikka sen ja juhlapuvun yhdistelmä on kaikkien tapaoppaiden mukaan paha tyylirikko.

Toki on kiinnostavaa kuulla, mistä ihmisten tyyli on peräisin.

Sanna Marin on itse halunnut kertoa itsestään yhden vaateasian, lempikenkänsä.

”Ne ovat alennusmyynnistä ostetut Lacosten punaiset kumisaappaat – koska marraskuussa syntyneelle tamperelaiselle ”pimeä, loskainen syksy on rakas vuodenaika.” (Lily.fi 27.3.2015).

Lue myös: Tähtipoliitikko Sanna Marin ei lannistu naisten vähättelystä: ”Lasikatot murtuvat vain tekemällä ja toimimalla”

Ministeri Sanna Marin ja puoliso Markus Räikkönen Linnan juhlissa.

Ministeri Sanna Marin ja puoliso Markus Räikkönen Linnan juhlissa. Pekka Nieminen / Otavamedia

X