Oulun kaupunki teki eläkeläisille esimerkillisen tempun – lue lista seniorialennuksista

Jaa kaverilleTilaa Seura
Tarja Salo
Tarja Salo kaivoi esiin kohteita, joihin eläkeläisenä saa alennuksen joko yksin tai ryhmänä. © Tommi Tuomi / Otavamedia
Eläkeläisen pitää harvoin maksaa täyttä hintaa. Alennusta saa matkalipuista, kulttuuri- ja urheilutapahtumista, liikuntasaleista ja hotelleista. Kysy rohkeasti.

Jokaisen pitää esittää aina eläkekortti ja kysyä alennusta, kun menee taidenäyttelyyn, konserttiin, museoon tai mihin tahansa kinkereihin. Alennusta saa melkein aina, ei kovin paljon, mutta kumminkin. Museokortilla saa rahoilleen loistavasti vastinetta. Kortti maksaa 69 euroa, ja kohteita on satoja ympäri Suomen. Teatterilipun hinnasta eläkeläinen saa muutaman euron alennusta. Lipun hinta riippuu paljon istumapaikasta ja esityksestä.

Monet kaupunginorkesterit ovat teattereita anteliaampia, ja ne antavat eläkeläisille hyviä alennuksia. Pori Sinfoniettan eläkeläislippu oli viime kaudella 20 e (normilippu 25 e), kausikortti 130 euroa (170 e). Helsingin kaupunginorkesterin kallein lippu maksaa normaalisti 34 euroa, eläkeläiseltä 21 euroa. Yli 70-vuotias pääsee ilmaiseksi Turun Ruisrockiin.

Kela- tai työeläkekortilla saa Finnkinon elokuvateattereissa 30 prosenttia alennusta arkisin ennen klo 17 alkaviin näytöksiin. Muina aikoina alennus on 20 prosenttia. Event Cinema -lipuista (mm. oopperaa) alennus on 10 prosenttia. Esimerkiksi Helsingissä kaupungin kuntosaliin pääsee kahdella eurolla, uimahalliin kolmella ja maauimalaan 2,80 eurolla. Kysy myös kausikorttia.

Tiesitkö, että…

  • Kela palvelee nyt myös Instagramissa. Tili on @kela_fpa. Tilillä julkaistaan viikoittain vinkkejä, jotka auttavat asiakkaita Kela-asioiden hoitamisessa. Palveluasiantuntijat vastaavat asiakkaiden esittämiin yleisiin kysymyksiin kuten verkkoasiointiin, etuuksien hakemiseen ja liitteiden toimittamiseen.
  • Eläkkeensaajien Keskusliiton muistilistaa sosiaali- ja terveysturvan palveluista eläkkeensaajille voi lukea myös netissä osoitteessa: elakkeensaajat.fi. Muistilistassa on mm. Kelan palvelunumerot ja verkkopalvelun osoitteet sekä monta muuta hyödyllistä osoitetta.
  • Nyt alkaa olla aika suunnitella syksyn tekemisiä. Hanki kausikortti kuntosalille, konserttiin, jääkiekko-otteluun tai uimahalliin.

 

Oulun kaupunki on tehnyt esimerkillisen tempun: rajaton seniorikortti 65 vuotta täyttäneille maksaa vuodessa vain 40 euroa. Kortilla saa käydä päiväsaikaan kaupungin uimahalleissa ja kuntosaleissa niin paljon kuin lystää.

Penkkiurheilijoillekin on alennuksia. Ne ovat hyviä, paikat eivät aina kuitenkaan parhaita. Golffarit löytävät säästövinkkejä sivulta: suomengolfseniorit.fi.
Ja vielä yksi kiva paikka, josta saa kymmenen prosenttia eläkeläisalennusta eli Pääkaupunkiseudun kierrätyskeskus.

Kuvausvaatteet: Positive

Artikkeli on julkaistu ensi kerran Viva-lehdessä 7/19.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X