Prinsessa Victoria korostaa Suomen-vierailullaan ainutlaatuista yhteenkuuluvuutta – ”Olemme naapureita, olemme ystäviä, olemme samaa perhettä”

Ruotsin kruununprinsessa Victoria saapui 20. syyskuuta parin päivän vierailulle Suomeen ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Ruotsin kruununprinsessa saapui Hanasaareen täsmällisesti kolmelta iltapäivällä. Mediaa oli paikalla runsaasti, kun odotettu vieras aloitti Suomen-vierailunsa.

Ruotsin kruununprinsessa Victoria saapui 20. syyskuuta parin päivän vierailulle Suomeen ensimmäistä kertaa kuuteen vuoteen.
Teksti:
Linda Martikainen

Tällä kertaa kruununprinsessa Victoria kunnioitti läsnäolollaan ensin Hanasaaren perustamissopimuksen allekirjoittamisen 50-vuotispäivää Espoon Hanasaaressa.

Juuri ennen kruununprinsessan saapumista pääkaupunkiseudulle oli Helsinkiä ravistellut hurja Varpu-myrsky, josta ei kuitenkaan ollut vieraan saavuttua enää merkkiäkään.

Kuninkaan jalan jäljissä

Victoria saapui Suomeen yhdessä prinssi Danielin kanssa, mutta Hanasaaressa hyväntuulinen prinsessa edusti kuitenkin yksin.

Hanasaaren ruotsalais-suomalainen kulttuurikeskuksen perustamissopimus allekirjoitettiin 20. syyskuuta 1973 ja sen vihkivät käyttöön kaksi vuotta myöhemmin prinsessan isä, Kaarle XVI Kustaa ja Suomen presidentti Urho Kekkonen.

Kruununprinsessa toi Hanasaareen Ruotsin tervehdyksen. © Tiia Ahjotuli

Suomalaismuodin suosija

Hymyileväinen Victoria saapui Hanasaareen tiukkojen turvatoimien saattelemana. Hänen yllään nähtiin tyylikäs, vihreä housupuku, joka oli suomalaiselta Ril’s-merkiltä.

Tyylivalinta osoitti jälleen, miten hienosti kruununprinsessa kunnioittaa ja arvostaa paikallista muotia. Tilaisuudessa puhunut Victoria kertoi, kuinka ainutlaatuinen suhde Suomella ja Ruotsilla on ollut ja on vastaisuudessakin. 

”Olemme naapureita, olemme ystäviä, olemme samaa perhettä.”

Kruununprinsessan puheessa hän painotti naapurimaiden ainutlaatuista suhdetta. © Tiia Ahjotuli

Suomenlinna, Fazer Vantaalla ja Loviisa vierailukohteina

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel edustavat vierailun toisena päivänä yhdessä Suomenlinnassa. Lisäksi kruununprinsessaparin ohjelmaan kuuluu vierailu Fazerilla Vantaalla ja Loviisassa, jossa hän vihkii Kuningattarenrannassa sijaitsevan aukion Victorianaukioksi. 

Ruotsin kruununprinsessa Victoria saapui Hanasaareen täsmällisesti kolmelta iltapäivällä. Mediaa oli paikalla runsaasti, kun iloinen ja odotettu vieras aloitti Suomen-vierailunsa.

Kruununprinsessa toi Hanasaareen Ruotsin tervehdyksen. Hän myös kuunteli auditoriossa kuoroesitystä, josta vastasi Stockholms Musik-gymnasium/Kungsholmens gymnasium Bengt Ollénin johdolla.

Lue myös: Erohuhuja kumonneet kruununprinsessa ja prinssi vierailevat Suomessa – Minkälaista kemiaa parin välillä nähdään nyt?

Kruununprinsessa Victoria ja prinssi Daniel, tuttuun tapaan muutaman askeleen perässä vaimoaan, saapuivat toukokuussa Ruotsin keskuspankkiin Tukholmassa.
Kruununprinsessa ja prinssi – puoliso tuttuun tapaan muutaman askeleen perässä vaimoaan. © JONAS EKSTRÖMER
X