Aviokriisi kuohuttaa nyt Ruotsin hovia – Muistatko prinssi Danielin taustat? Näin ”onnenonkijasta” koulittiin edustava puoliso prinsessan rinnalle

Prinsessa Victorian ja prinssi Danielin yhteinen matka sai alkunsa yli 20 vuotta sitten. Muistatko, miten Ruotsin oma Tuhkimo-tarina sai alkunsa?

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Danielilla ja Victorialla on pitkä, yhteinen taival takanaan.

Prinsessa Victorian ja prinssi Danielin yhteinen matka sai alkunsa yli 20 vuotta sitten. Muistatko, miten Ruotsin oma Tuhkimo-tarina sai alkunsa?
Teksti:
Anni Niittylahti

Ruotsin kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin avioliiton tila on huolestuttanut jo jonkin aikaa. Uusi käänne avioliittokriisissä tapahtui vastikään, kun Danielin laukalle lähteneestä grillijuhlista uutisoitiin ruotsalaismedioissa.

Pariskunnan suhde nousi aikanaan julkisuudessa oikeaksi Tuhkimo-tarinaksi, sillä aateliton Daniel ei täyttänyt kuningas Kaarle Kustaan odotuksia vanhimman lapsensa kumppanista.

Miten kuntosaliyrittäjästä tuli prinssi?

Prinssi Daniel, syntyjään Olof Daniel Westling, syntyi 15. syyskuuta vuonna 1973. Samana päivänä tuleva appiukko Kaarle Kustaa kruunattiin Ruotsin kuninkaaksi. Örebrossa asuvaan keskiluokkaiseen perheeseen kuuluivat isä Olle, äiti Ewa sekä Danielia hieman vanhempi isosisko Anna.

Daniel opiskeli lukiossa, ja armeijan jälkeen urheilusta kiinnostunut nuorukainen meni liikuntapainotteiseen kansanopistoon. Tämän jälkeen hän perusti ystävänsä kanssa Master Training -kuntosalin Tukholmaan. Vuonna 2006 Daniel perusti oman Balance-kuntosaliketjun, jonka hän myi viisi vuotta sitten.

Danielin ja prinsessa Victorian rakkaustarina sai alkunsa vuonna 2001, kun prinsessa palkkasi Danielin personal trainerikseen. Valmennussuhde eteni ystävyydeksi ja lopulta rakkaudeksi. Suhde paljastui julkisuuteen seuraavan vuoden kesällä.

Lue myös: Ruotsin Victoria ja Daniel – Rakkaus syntyi kuntosalilla

Daniel ja Madeleinen ex-kumppani Jonas Bergström vuonna 2008. © TT / LEHTIKUVA / STEFAN SÖDERSTRÖM

Kaarle Kustaa ei ollut ainoa skeptikko, sillä myös kuningatar Silvia epäili aluksi kaksikon suhdetta. Danielin tavallisen taustan lisäksi kuningasparia häiritsi se, että nuorimies ei ollut akateemisesti koulutettu. Häntä pidettiin onnenonkijana, joka halusi julkisuutta Victorian kautta.

Kyyhkyläiset eivät kuitenkaan luopuneet toivostaan, ja Daniel pääsi prinssikouluun. Siellä hänestä koulutettiin sopiva puoliso prinsessalle. Pari kihlautui lopulta vuonna 2009 ja häitä tanssittiin seuraavana vuonna. Ensimmäisen lapsensa he saivat pari vuotta myöhemmin, kun prinsessa Estelle syntyi. Pikkuveli Oscar saapui maailmaan vuonna 2016.

Lue myös: Kruunuprinsessa Victoria ja prinssi Daniel jo 10 vuotta naimisissa – Näin onni on kestänyt ja kasvanut

Victoria ja Daniel viettivät kuherruskuukautta Bora Boralla häidensä jälkeen. © AFTONBLADET / LEHTIKUVA / PETER WIXTRÖM

Pettämiskohu nosti aviokriisin otsikoihin jo vuonna 2022

Avioparin suhteen kriisi nousi otsikoihin vuoden 2022 alussa, kun Danielin huhuttiin pettäneen vaimoaan. Victorian kerrottiin harkinneen jopa avioeroa. Poikkeuksellisesti hovi otti juoruihin kantaa, ja ilmoitti huhujen olevan perättömiä.

Huhut puhkesivat jälleen kukkaan, kun ruotsalaislehdistö kertoi Victorian pettyneen Danieliin. Heinäkuun helteillä prinssi oli päätynyt bilettämään railakkaasti, kun oli lähtenyt ystäviensä grillijuhliin.

Bileporukassa oli mukana yökerhopromoottori Kristoffer Ahlbom, joka on laukonut julkisuuteen kokaiiniin liittyviä vihjauksia. Ulostulojen takia Victoria on kieltänyt Danielia viettämästä aikaa miehen kanssa.

Lue myös: Ruotsin hovissa mitta täyttyi – Onko kruununprinsessa Victorian ja prinssi Danielin unelmien avioliitto todellakin kriisissä vai mistä savu nousee?

X