10 menovinkkiä! Tangomarkkinat, Suomipop-festarit ja Tammerfest – Seura kokosi kesän parhaat tapahtumat

Keskikesä on festareiden sesonkiaikaa. Keräsimme kymmenen festarivinkkiä eri puolilta Suomea. Valitse mieleisesi ja lähde maakuntamatkailemaan!

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Seinäjoen tangomarkkinafinalistit 2018.

Keskikesä on festareiden sesonkiaikaa. Keräsimme kymmenen festarivinkkiä eri puolilta Suomea. Valitse mieleisesi ja lähde maakuntamatkailemaan!
(Päivitetty: )
Teksti: Sanna Ihalainen

Suomipop-festivaali Jyväskylässä

12.–14.7. Jyväskylän Lutakonaukiolla. Suomipop-festivaali täyttää tänä vuonna 10 vuotta. Sen kunniaksi esiintyjäkaartissa ovat muun muassa Cheek, Popeda, Jenni Vartiainen ja comebackin tänä kesänä tekevä Tiktak.

Jenni Vartiainen

Jenni Vartiainen. © Ville Malja

Suopotkupallon MM-kilpailut Hyrynsalmella

13.–17.7. Hyrynsalmen Vuorisuolla. Tänä vuonna järjestetään suopotkupallon 19. MM-kilpailut. Suoareenalla on myymälä, ruokakojuja, sauna ja tietenkin lampi, johon pulahtaa pelien jälkeen.

Tangomarkkinat Seinäjoella

11.–15.7. Seinäjoella. Ohjelmassa Tangokatua, Tangovirittämöä ja kaikkea muuta siltä väliltä sekä vuoden tangokuninkaallisten valinta.

Pori Jazz Kirjurinluodolla

14.–22.7. Porin Kirjurinluodossa. Vetonauloina James Blunt, Alanis Morissette ja Jessie Ware. Nuorempaan makuun mukana myös Vesta ja Paperi-T.

Alanis Morissette

Alanis Morissette. © Williams & Hirakawa

Ilosaarirock Joensuussa

13.–15.7. Joensuun Laulurinteessä. Rockpainotteisen ohjelman vetonauloja ovat Disco Ensemble, Amorphis, Apulanta ja ruotsalainen Zara Larsson.

Disco Ensemble

Disco Ensemble. © Ville Malja 2013

Apulanta

Apulanta. © Sam Jamsen

Kuopio rockcock Väinölänniemellä

26.–29.7. Kuopion Väinölänniemellä. Raskaan musiikin ystäviä hemmotellaan Helloweenilla, Billy Idolilla ja Turmion Kätilöillä. Juontajana toimii paikallinen kiekkolegenda Kimmo Timonen.

Juha Tapio

Juha Tapio. © Antti Jussi Savolainen

Kotkan Meripäivät Kantasatamassa

26.–29.7. Kotkan Kantasatamassa. Yleisessä saunassa -juhlakonserttien vetonauloina Paula Koivuniemi, Juha Tapio ja Katri Helena.

Katri Helena

Katri Helena.

Savonlinnan oopperajuhlat Olavinlinnassa

6.7.– 4.8. Savonlinnan Olavinlinnassa. Oopperanystävän unelmien täyttymykseen kuuluu muun muassa Tšaikovskin Patarouva, Verdin Otello sekä Goethen klassikkotarinaan perustuva Faust.

Lauri Tähkä

Lauri Tähkä.

Tammerfest ympäri Mansea

19.–21.7. Tampere tulvii musiikista, kun Tammerfestin aikaan esiintyvät Lauri Tähkä, Kaija Koo ja Kari Peitsamo. Ohjelmakattaus levittäytyy ympäri Tampereen klubeja ja Ratinanrantaa sekä Keskustoria.

Kaija Koo

Kaija Koo.

Iskelmäviikko Kiuruvedellä

18.–22.7. Kiuruvedellä. Esiintyjinä muun muassa Meiju Suvas, Suvi Teräsniska sekä Tuure Kilpeläinen ja Kaihonkaravaani. Tapahtuman yhteydessä järjestetään tänäkin vuonna Iskelmämestarit-laulukilpailu.

Suvi Teräsniska

Suvi Teräsniska. © Simelius Simelius

Kuvat: Levy-yhtiöt

X