Kuinka pitää aviomies reippaana ja nuorekkaana? – Kehu ja anna ulkoilla tovereiden kanssa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Seura pohti 50 vuotta sitten, miten aviovaimo voi pitää miehensä nuorena.
Seura pohti 50 vuotta sitten, miten aviovaimo voi pitää miehensä nuorena.
Mitä aviovaimon pitää tehdä liikojen vuosien ravistelemiseksi aviomiehen harteilta?

Seurassa pohdiskeltiin 50 vuotta sitten, millaisia keinoja naisella on pitää puolisonsa nuorena ja reippaana avioliitossa vuosien vieriessä. Vastuuhan tästä on tietenkin, perinteisesti, vaimolla.

”Vaikka miehen sanotaan olevan niin vanha kuin minä hän itseään pitää, hän silti tuntee olevansa monta vuotta nuorempi, jos hänellä on valpas, yritteliäs vaimo, joka tahdikkaasti rohkaisee miestä pitämään ikävuodet kurissa. ”

Mutta mitä sitten voitaisin tehdä liikojen vuosien ravistelemiseksi aviomiehen harteilta?

”Aina on osoittautunut viisaaksi sellainen menettely, että vaimo antaa aviomiehensä elää uskossa, jonka mukaan tämä on mitä vetrein ja komein poika. Todellisuudessa miehet tietämättään usein kuitenkin laiminlyövät kuntonsa. Mitä asialle voi tehdä?

Ensin on tietenkin suoritettava tilanteen arvostelu siitä, millaiseksi aviomiehen ulkomuoto on päässyt kehittymään. (Päätelmät on tietenkin pidettävä omana tietona!)

Vähän kuntovoimistelua, ehkä ruuan säännöstelyä. Mutta ei pidä sanoa, että miehen vartalo ei ole enää sitä mitä se oli aikoinaan. On puhuttava aina yleisesti.”

Seura opasti aviovaimoja miestenhuoltoon 1969.

Muista ehostus – Hiukset kuntoon

Seuran mukaan paljon on tehtävissä myös perinteisillä ehostustoimilla.

”Ehdottakaa jakausta; sanokaa että se on jotenkin poikamaisempi. Ehdottakaa käyntiä hyvässä parturissa.

Ja miten olisi, jos innostaisitte miehenne käyttämään toilettivalmisteita lisäämään hänen hyvinvoinnin tunnettaan ja parantamaan ulkonäköä?

Voisittehan antaa niitä syntymäpiävä- ym. lahjoiksi. Parranajo- ja ihovedet, hiusöljyt ja -voiteet, talkki, shampoot jne. Kaikki ne olisivat hyödyllisiä”

Mieli myös virkistymään – Henkiset nivelet eivät saa jäykistyä

Jutussa muistutetaan, että myös henkinen puoli on tärkeä.

”Miehen henkisten nivelten ei saa antaa jäykistyä. Muutamilla miehillä on paha tapa jankuttaa olevansa vanhoja.

Jos aviomies on sitä tyyppiä, että hän kaipaa lohduttavaa vakuuttelua, häntä voidaan muistuttaa siitä, ettei hän ole enää yhtä nopea kuin aikaisemmin, mutta että hän on kypsynyt ja kerännyt kokemuksia ja että hänen järkensä nyt toimii entistäkin paremmin.

Ei liioin olisi pahitteeksi, vaikka hieman ylpeilisitte hänen ansioillaan hänen ystäviensä seurassa. Vaimo voi olla erittäin hieno miehensä mainostaja.”

Tilaakin tarvitaan – ja pirteys heijastuu vaimoonsa

”Ja vielä on eräs tapa, jolla vaimo voi auttaa miestään pysymään nuorekkaana.

Antakaa arvoa hänen harrasteilleen älkääkä koskaan, koskaan, hermoilko, jos hän on joskus iltaisin ulkona tovereittensa kanssa. Se tekee hänelle hyvää. Se pitää hänet pirteänä ja reippaana, ja tuo pirteys heijastuu hänen vaimoonsa.”

X