Jokeri Pokeri Box -taikuri Simo Aalto, 59, ei haikaile eläkkeelle – katso videolta Simon versio maailman vanhimmasta taikatempusta

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Taikuri Simo Aalto tunnetaan taikasanoista "Jokeri Pokeri Box".
Taikuri Simo Aalto tunnetaan taikasanoista "Jokeri Pokeri Box". © Tommi Tuomi
Jokeri Pokeri Box! Simo ja Kirsti Aalto ovat kiertäneet taikurikeikoilla yhdessä jo vuodesta 1994 lähtien. Katso, kuinka taikuri Simo Aalto tekee maailman vanhimman taikatempun.

Simo Aalto, 59, on elättänyt itsensä taikuudella jo vuodesta 1989. Ennen sitä Jokeri Pokeri Box -taikasanoista tunnettu taikuri työskenteli lastentarhanopettajana.

Vuodesta 1994 yritystä on ollut pyörittämässä myös Simon vaimo Kirsti Aalto, 60.

Pari meni naimisiin vuosi ennen kuin Kirsti jätti päivätyönsä hoitoalalla ja ryhtyi Simon avustajaksi. Taloudellinen tilanne oli hankala, rahahuolet painoivat.

”Aloimme painaa ihan hulluna keikkaa ja saimme lopulta maksettua kaikki velat pois”, Kirsti kertoo.

Simo taikoi lastenohjelmissa jo 1980-luvulla, mutta vasta syksyllä 1994 esiintymisura lähti kunnolla lentoon. Kaksikko oli Varkaus-salissa keikalla ja pohti, tuleekohan paikalle ketään.

”Sitten katsoimme ovisilmästä kauhuissamme, että se on täynnä, ei voi olla totta!” Simo muistelee.työ

Kolmen sukupolven tuntema taikuri

Vuosikymmenien aikana Jokeri Pokeri Boxista on tullut jo kolmen sukupolven tuntema taikasana. 2010-luvun alussa 90-luvun lapset toivat omia lapsiaan keikoille.

Nyt 1990-luvun lasten vanhemmat, joista osa on jo isovanhempia, tahtovat antaa lastenlapsilleen saman kokemuksen.

”Keikoille tulee paljon meikäläisen ikäisiä, jotka tuovat mukana lastenlapsiaan”, Simo täsmentää.

2000-luvun puolenvälin notkahdusta lukuun ottamatta yrittäjyys taikurina on kantanut. Vaikka Simo on kilpaillut ja voittanut vuonna 2000 taikuuden maailmanmestaruudenkin, tunnetaan hänet ennen kaikkea Jokeri Pokeri Box -taikurina.

Töitä riittää edelleen, ja tilanne alkaa muistuttaa 90-luvun hulluja päiviä. Toissa vuonna oli taikuriuran 40-vuotiskiertue, ja tammikuussa alkoi uusi juhlakiertue 60 vuotta täyttävän Simon kunniaksi. Lähes koko Suomen kattava kiertue jatkuu vuoden loppuun saakka.

Näin taikuri Simo Aalto tekee Kupit ja pallot -taikatempun

Kupit ja pallot -taikatempulla Simo Aalto voitti taikuuden maailmanmestaruuden Lissabonissa vuonna 2000.

Taikuus on elämäntapa

Eläkkeestä Simo Aalto ei haaveile. Taikominen pitää mielen virkeänä ja herättää joka aamu uuteen päivään täynnä lapsenmielistä intoa. Kirsti on samaa mieltä.

”Ehkä vähennämme kiertämistä, koska onhan se raskasta. Mutta emme aio lopettaa kokonaan”, hän sanoo.

Simolla on päävastuu uusien taikatemppujen kehittelystä, Kirsti järjestää keikat, maksaa laskut ja avustaa Simoa lavalla. Pari on käytännössä koko ajan yhdessä, vaikka omat työhuoneet sijaitsevatkin eri puolilla taloa heidän kodissaan Porvoon Emäsalossa.

Kumpikaan ei silti ole kyllästynyt työhönsä tai toisiinsa. Intohimon lisäksi parisuhde kukoistaa päivittäisten keskusteluhetkien ansiosta.

”Kuuntelemme klassista musiikkia, luemme Eckhart Tollen Läsnäolon voima -kirjaa ja puhumme tunteista”, Simo paljastaa.

Aamuhetkissä työasiatkin saattavat nousta puheenaiheeksi, mutta pääasia on käydä läpi tunnepuolen asiat. Jos jokin asia on jäänyt painamaan, sen ei anneta paisua.

Miten Kirstin ja Simon rakkaustarina sai alkunsa? Mikä on heidän suhteensa salaisuus? Lue Simon ja Kirstin tarina Seura-lehdestä nro 6/2020!

Taikatemput ovat Simolle ja Kirstille elämäntapa.

Taikatemput ovat Simolle ja Kirstille elämäntapa. © Tommi Tuomi

X