Perussuomalaiset kohti kuntavaaleja breivikiläisissä tunnelmissa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Perussuomalaisten kuntavaalikevät ottaa kierroksia.

Perussuomalaisten kuntavaalikevät ottaa kierroksia.

Tappokaihoa ja muslimivihaa. Mihin sananvapaus vielä taipuu, kun kuntavaalikuume toden teolla nousee?

SDP:n puheenjohtajuutta tavoitteleva kansanedustaja Tytti Tuppurainen linjasi puheenjohtajatentissä, että hänen johdossaan demarit eivät voisi mennä samaan hallitukseen rasistien kanssa. Perussuomalaisten kansanedustaja Laura Huhtasaari tulkitsi rasistin synonyymiksi perussuomalaisille.

– Tuppurainen ei tee yhteistyötä rasistien (lue persujen) kanssa. Entä jos ”rasisti” on äänestänyt? Suvaitse, asetu yläpuolelle ja syrji SDP! Huhtasaari kirjoitti maanantaisessa Facebook-päivityksessään.

Päivitys keräsi runsaasti kommentteja, joissa Tuppurainen ja hänen puolueensa tuomittiin voimakkaasti. Puheenjohtajaehdokkaan kannanotto arvioitiin muun muassa useamman keskustelijan toimesta rasistiseksi. Kovinta kieltä käytti perussuomalaisten Vieremän kunnanvaltuutettu Jarmo Kyyrö.

– Iso-isä näitä aikanaan vapaussodassa kylymäsi… liian vähän, Kyyrö kirjoitti.

Laura Huhtasaari on sittemmin ilmoittanut asettuvansa puolueensa varapuheenjohtajaehdokkaaksi. Jarmo Kyyrö muistetaan myös aiemmista tempauksistaan. Viime vuonna hän oli esimerkiksi julkisuudessa monipuolisesti poliittista väkivaltaa uhonneen Soldiers of Odin -katujengijärjestön paikallisryhmittymän johtajiston edustajana.

Kainalontuuletusta Norjassa

Viittaus demarien tappamiseen sattuu sopivaan aikaan. Heti Kyyrön kommenttia seuraavana päivänä monet tiedotusvälineet, kuten esimerkiksi Helsingin Sanomat, kertoivat oikeudenkäynnistä, jossa käsitellään norjalaisen massamurhaajan Anders Behring Breivikin vankilaoloja. Natsitervehdyksen istunnon aluksi heilauttanut Breivik väitti oikeudessa muun muassa, että aika vankeudessa on radikalisoinut häntä entisestään.

Breivik istuu 21 vuoden tuomiota viiden vuoden takaisista terrori-iskuista. Hän tappoi (tai kylymäsi, kuten Kyyrö sanoisi) Utöyan saarella yhteensä 69 ihmistä, joista suurin osa oli sosiaalidemokraattisen Norjan työväenpuolueen leirille osallistuneita nuoria. Lisäksi hänen Oslon keskustassa räjäyttämänsä autopommi tappoi kahdeksan ihmistä. Pommi oli sijoitettu Norjan sosiaalidemokraattisen pääministerin toimiston ulkopuolelle. Tekonsa motiiviksi Breivik kertoi muun muassa sen, että tapetut edistivät hänen mukaansa monikulttuurisuutta.

Jarmo Kyyrön harmittelut siitä, että hänen isoisänsä ei tappanut enempää saavat varsin breivikiläisen vivahteen, kun ottaa huomioon hänen taustansa vahvasti monikulttuurisuutta ja erityisesti muslimeita vastaan toimivassa katujengijärjestössä, jonka toimintaa leimaa myös poliittisella väkivallalla uhoaminen.

Ja tämä taitaa olla vasta alkusoittoa, kun perussuomalaiset lähtevät metsästämään kadonnutta kannatustaan kevään kuntavaaleihin tähtäävässä kampanjoinnissaan.

Perussuomalaiset toistivat Hakkaraisen tuomioon johtamat väitteet

Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen piti kiinni lupauksestaan. Hän kertoi päädyttyään poliisitutkintaan kiihottamisesta kansanryhmää vastaan, että hän ei mahdollisen tuomion jälkeenkään aio muuttaa puheitaan. Hakkarainen tuomittiin, ja puheet ovat ennallaan.

Kansanedustaja toisti lähes kokonaan tuomioon johtaneet väittämänsä ja esitti lisäksi kirjavan joukon vastaavia muita näkemyksiä muun muassa muslimeihin liittyen. Tällä kertaa hallituspuolue perussuomalaiset osallistui aktiivisesti Hakkaraisen vihaviestin vahvistamiseen. Hakkaraisen vuodatus julkaistiin perussuomalaisten Suomen Uutiset -puolueviestintäblogissa, ja sekä Suomen Uutiset että perussuomalaiset puolueena jakoivat jutun omilla Facebook-sivuillaan.

Puolue osoitti aktiivisilla toimillaan, että se todellakin haluaa mahdollisimman suuren näkyvyyden Hakkaraisen levittämälle sanomalle.

Puolueen kuntavaalislogan kuuluu ”Sananvapaus on rikki”. Nyt kohti kuntavaaleja ollaan lähdetty breivikiläisellä tappokaiholla ja vahvalla muslimivihalla, mutta huhtikuun vaaleihin on vielä aikaa. Jos meno on nyt tätä, saa nähdä, mihin kaikkeen perussuomalaisten sananvapauskäsitys vielä taipuu, kun vaalikuume toden teolla rupeaa nousemaan.

Jaa tämä kirjoitus Facebookissa klikkaamalla tässä.

Jaa tämä kirjoitus Twitterissä klikkaamalla tässä.

Lue myös:

Teuvo Hakkarainen yllyttää laittomuuksiin (31.8.2016)

Hakkarainen ei muka tiennyt laista, jonka muuttamista itse vaati (4.1.2017)

Hakkarainen levittää propagandaa laput silmillä (28.9.2016)

Hakkarainen vaatii muslimien massakarkotuksia Suomesta (15.7.2017)

”Maltillistuneet” Odinit päättäjille: ”Köydenpäivä tulee” (3.11.2016)

Odinit lähtivät politiikkaan – aseena pelko ja painostus (12.6.2016)

Aiheesta internetissä:

Demokraatti: Kenen kanssa hallitukseen, Tytti Tuppurainen, Antti Rinne ja Timo Harakka? — ”Rasistien kanssa ei tehdä kompromisseja” (7.1.2017)

Laura Huhtasaaren Facebook-päivitys (9.1.2017)

Helsingin Sanomat: Oikeus punnitsee uudelleen Norjan joukkomurhaajan vankilaolot – viime vuonna Breivik sai osavoiton (10.1.2017)

Helsingin Sanomat: Kansanedustaja Teuvo Hakkarainen tuomittiin 20 päiväsakkoon kiihottamisesta kansanryhmää vastaan – ei aio valittaa tuomiosta (4.1.2017)

Iltasanomat: Perussuomalaisten kunnanvaltuutettu aikoo johtaa katupartiota Iisalmessa – Puoluesihteeri: kannattaisi harkita uudelleen (12.1.2016)

The Guardian: Anders Behring Breivik claims victims were not innocent (17.4.2012)

Sky News: Mass killer Anders Breivik gives Nazi salute at Norway court hearing (10.1.2017)

Suomen Uutiset: Hakkarainen: Meillä alkaa olla Suomessa sharia-laki – ”Mitähän poliisi sanoisi, jos minulla olisi viisi alaikäistä vaimoa?” (13.1.2017)

Perussuomalaisten Facebook-jako Hakkarais-jutusta (13.1.2017)

Suomen Uutisten Facebook-jako Hakkarais-jutusta (13.1.2017)

*************

Isän pikajuna Facebookissa | Näin seuraat blogia Facebookissa

Bloggaaja Twitterissä | Isän pikajuna Instagramissa

Jaa artikkeliTilaa Seura

Lisää aiheesta

Lue lisää samalta kirjoittajalta

Yhteistyössä

Kommentointi

Hakkarainen levittää myös tietoa, faktavirheiden kera. Hän mainitsi, että Ruotsissa on arviolta 13 no-go zonea. Ruotsissa ei ole arvioitu mitään tuollaista. Ruotsissa ei myöskään ole yhtään no-go zonea. Tämä on armeijan sodassa käyttämä termi.
Hakkarainen viittasi maahanmuuttajalähiöihin, joissa on ongelmia, mutta ei tietenkään maininnut/tiedä, että poliisin julkaisemassa raportissa lähiöistä, joissa rikollisuus vaikuttaa negatiivisesti yhteiskuntaan, on myös sellaisia lähiöitä, joissa ei ole maahanmuuttajia juuri lainkaan.

Tytti Tuppurainen haluaa 10000 maahanmuuttajaa Suomeen joka vuosi. Ennen tätä nykyistä maahanmuuttoaaltoa, joka kolmas raiskaus oli maahanmuuttajataustaisen tekemä. Nyt turvapaikanhakijoiden tekiemien raiskaustan johdosta raiskaukset ovat olleet rajussa kasvussa. Miksi tällaista toimintaa halutaan suojella? Mikä suomalaisessa naisessa on niin pahaa, että tällainen toiminta hyväksytään?

Jussi-pussin kannattaisi lopettaa kirjoittelu ja ruveta tie-insinööriksi, sillä alalla menestys olisi taattu kun osaa noin monta erillistä pistettä yhdistää yhdellä suoralla viivalla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

X