Kolmen kimppa haaveena? Näin suosittu seksifantasia voi piristää seksielämää parisuhteessa – Lue seksuaaliterapeutin neuvot

”Kun suhde on arkipäiväistynyt, se että joku muu haluaakin puolisoa tai itseä, voi piristää parisuhteen seksielämää”, seksuaaliterapeutti Nea Pohja sanoo ja neuvoo, miten seksihaave kannattaa toteuttaa. 

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Voisiko kolmas pyörä tuoda potkua parisuhteen seksielämään?

”Kun suhde on arkipäiväistynyt, se että joku muu haluaakin puolisoa tai itseä, voi piristää parisuhteen seksielämää”, seksuaaliterapeutti Nea Pohja sanoo ja neuvoo, miten seksihaave kannattaa toteuttaa. 
Teksti: Hertta-Mari Kaukonen

Kolmen kimppa ja ajatus kolmannen osapuolen ottamisesta mukaan pariskunnan seksielämään voi kiehtoa monesta syystä.  Ehkä miestä kiihottaisi nähdä vaimonsa harrastamassa seksiä toisen miehen kanssa – tai toisinpäin. Tai jompikumpi tai molemmat voivat haluta seksiä toisen ihmisen kanssa.

Kolmatta pyörää voidaan hakea myös toteuttamaan jotain seksuaalista erikoisuutta, johon oma kumppani ei halua osallistua.

”Pääsyy hakea kolmatta osapuolta, on varmasti se, että se kiihottaa ajatuksena. Se on tosi yleinen fantasia. Lähestulkoon kaikki ihmiset tuntevat vetoa muitakin kuin omaa kumppania kohtaan”, avoimiin suhteisiin, parinvaihtoon ja monen kumppanin suhteisiin perehtynyt seksologi Nea Pohja sanoo.

Kolmannen osapuolen lisäksi moni pari hakee toista pariskuntaa mukaan sänkyleikkeihinsä.

”Kolmannen pyörän lisäksi voidaan päätyä parinvaihtoon esimerkiksi sen takia, että halutaan välttyä ihastumisilta, koska kaikki ovat parisuhteessa. Parisuhteessa oleminen ei toki suoraan suojaa ihastumiselta, mutta asetelma voidaan kokea turvallisempana. Lisäksi parinvaihdossa voi olla tasapuolisempi asetelma, koska molemmat saavat vaihtokokemuksen”, Pohja sanoo.

Vaikka kimppakivasta haaveileminen on yleistä, itse ryhmäseksin harrastaminen on Kaalimadon tutkimuksen mukaan harvinaisempaa. Ryhmäseksiä on kokeillut seitsemän prosenttia ja parinvaihtoa kaksi prosenttia suomalaista.

Kiinnostus ilmiötä kohtaan kuitenkin kasvaa. Myös naisten halu naisia kohtaan on yleistynyt selvästi. Biseksuaalisia haluja onkin mahdollista toteuttaa heteroparisuhteessa esimerkiksi naispuolisen kolmannen pyörän avulla.

Lue myös: Avoimen suhteen pitää perustua yhteiseen sopimukseen – Psykoterapeutti: ”Avoin suhde voi tuoda elämään säpinää ja jännitystä, mutta se ei ole jokaisen juttu”

Kolmen kimppa kiihottaa – Miten seksihaave kannattaa toteuttaa?

Seksuaaliterapeutti Nea Pohja suosittelee etenemään varovaisesti. Kumppanille voi esimerkiksi näyttää lehtiartikkelin aiheesta ja kysyä, mitä ajatuksia se herättää.

”Silloin ei menetä kasvojaan, jos toinen onkin tosi eri mieltä, koska ei ole vielä paljastanut omaa kiinnostustaan.”

Jos molemmat haluavat kolmannen pyörän mukaan suhteeseen, ensin kannattaa puhua tunteista. Kolmas osapuoli voi nimittäin herättää mustasukkaisuutta, vaikka asiasta olisi sovittu yhdessä. Myös se on hyvä sanoa ääneen, mikä kaikki on uudessa tilanteessa sallittua.

Nea Pohja käyttää omassa asiakastyössään tunnemittaria 1—5, jossa 1 tarkoittaa pientä epämiellyttävyyttä ja 5 todella voimakasta epämiellyttävyyttä.

”Mustasukkaisuuden ei kannata antaa nousta liian pahaksi. Viitostason tunnetta ei kannata koskaan kokeilla.”

Sen takia seksuaaliterapeutti suosittelee tekemään rajanylitykset hitaasti. Ennen kuin kutsuu ketään kolmanneksi pyöräksi kotiinsa, voi testata kestääkö edes sitä, että kumppani suutelee toista ihmistä. Mitään itselleen vastenmielistä ei kannata kokeilla tai jatkaa kokeilua, jos huomaa voivansa huonosti kokeilun aikana.

Jos päättää kuitenkin ryhtyä ajatuksista tekoihin, kolmansia osapuolia on helpointa etsiä netistä asiaan erikoistuneilta sivustoilta. Niitä ovat esimerkiksi alastonsuomi.com, xperienceunited.com ja libertine.center.

”Kunhan etukäteen on keskusteltu asiasta, niin lähestulkoon kaikilla käy niin, että omakin seksielämä piristyy siitä, että mukana on muitakin osapuolia”, Nea Pohja sanoo.

Lue myös: Perheenäiti Saara, 43, elää avoimessa suhteessa – ”En enää ajattele, että yksi ja ainoa rakkaus suojelee ihmistä kaikelta kivulta ja tuskalta”

Lue myös: Nainen – näin saat orgasmin helpommin! Seksuaaliterapeutin kuusi vinkkiä takaavat parempaa seksiä

X