Sirpan tyyli uudistui Vivan muuttujapäivänä – Näin ilme raikastui, toi väriä ja uuden motonkin: ”Unohda ikäsi ja ole aidosti rohkea”

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Sirpan pirteä retrotyyli © Tommi Tuomi
Sirpa Malvalla on menossa uusi vaihe elämässä, ja se saa näkyä myös pukeutumisessa. Stylisti löysi rentoja ja raikkaita asuja marketeista ja ketjuliikkeistä.

Sirpa Malva jäi eläkkeelle reilu vuosi sitten. Vivan muuttujapäivänä hän kertoi elävänsä elämänsä parasta aikaa.

Sirpa Malva tuli Vivan muuttumispäivään Vantaalta. <span class="typography__copyright">© Tommi Tuomi</span>

Sirpa Malva tuli Vivan muuttumispäivään Vantaalta. © Tommi Tuomi

”Kun jäin eläkkeelle lukiosihteerin työstä, päätin jo silloin pitää itsestäni huolta ja elää ilman stressaavia aikatauluja. Haluaisin, että ihana uusi elämänvaihe näkyisi myös pukeutumisessa.”

”Suunnitteilla on laittaa tummat, tyköistuvat työvaatteet kierrätykseen ja muuttaa pukeutumista pikkuhiljaa värikkäämpään ja rennompaan suuntaan. Siihen tarvitsisin hyviä vinkkejä”, Sirpa sanoo.

Marketeissa ja ketjuliikkeissä on hyvät valikoimat rentoja perusvaatteita, joista saa vapaalle nuorekkaita asuja kohtuuhinnalla. Myös materiaalit yllättävät positiivisesti: luomupuuvillaa, kierrätettyä polyesteria, viskoosia.

Muuttujapäivän kuvausvaatteiksi valikoituivat vaalealle Sirpalle sopivat lämpimät ja pehmeät värit. Asukokonaisuuksissa on käytetty enimmäkseen vain muutamaa väriä, jolloin niistä on helpompi saada hallittu kokonaisuus.

Kevään värit piristävät tummaakin asua

Kevääksi on tulossa leijonankeltaista, vihreää ja lilaa, jotka sopivat hyvin neutraalien sävyjen, kuten beigen, sinisen tai mustan kanssa. Pienenäkin pintana niillä saa piristystä myös tummaan asuun.

”Voisin hyvin kuvitella pukeutuvani keltaisiin neuleisiin tai vihreään tikkiliiviin ja huppariin. Ne ovat juuri sitä rentoa ja raikasta tyyliä, jota haen.”

Monivärinen neulemekko tuntui Sirpasta myös oman oloiselta.

”Yhdistäisin siihen varmaan kapealahkeiset housut. En ole innostunut muodikkaista, leveistä lahkeista.”

Muuttujapäivänä uusi motto elämään: ”Unohda ikäsi ja ole aidosti rohkea”

Vaatekaapissa on hyvä olla mekko, jonka saa asusteilla arkeen tai juhlaan sopivaksi. Pienikuvioinen, polvimittainen mekko istuu hyvin Sirpan mittasuhteisiin. Tennareissa vaikutelma on rennon tyttömäinen.

”Kukkamekosta ja valkoisista tennareista minulle tuli mieleen Mäntyharjun Salmela ja siellä viime kesänä nähty Pepe Willbergin konsertti. Asu olisi ollut täydellinen juuri sinä iltana.”

A-linjainen ja midipituinen farkkuhame sai myös hyväksynnän, vaikka Sirpa ei ole farkkuihmisiä. Hänestä farkut ovat epämukavat.

”Farkkuhame tuntui hyvältä päällä, se ei puristanut eikä kiristänyt. Muistan, että nuoruudessani minulla oli lyhyt, suora farkkuhame, jota käytin aika paljon. Tällainen pitkä malli voisi toimia paremmin tässä iässä.”

Muuttujapäivästä innostuneena Sirpa kehitteli pukeutumiseensa uuden moton: unohda ikäsi ja ole aidosti rohkea. Värit ja nuorekkaat vaatteet sopivat kaikille – niissä ei ole yläikärajaa.

Retrotyyliä

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Kevään vaatteissa on retro­vaikutteita. A-linjainen farkku­hame, neuleliivi ja kuviopaita ovat klassikoita, jotka toimivat myös tässä ajassa. Hame 50 €, KappAhl. Liivi 25 €, Lindex. Pusero 23 €, House. Tennarit 50 €, Mywear. Kehykset 499 €, Keops.

Leijonan­keltaista

Vivan muuttuja tammikuu 2022 © Tommi Tuomi

Vivan muuttuja tammikuu 2022 © Tommi Tuomi

Yhtenäinen kokonaisuus syntyy kahta tai kolmea väriä käyttäen. Valkoiset housut ja tennarit tuovat raikkautta. Neuletakki 40 € ja -poolo 40 €, Mywear. Housut 25 €, House. Tennarit 35 €, Mywear. Vyölaukku nahkaa 175 €, PIHKA Collection. Kehykset 419 €, Keops.

Rentoja kerroksia

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Kerrospukeutuminen pitää lämpimänä. Tikkiliivi ja huppari ovat hyvä pari joustavien reisitaskuhousujen kanssa. Asussa voi mennä minne vaan: salille, kävelylle, kauppakeskukseen. Tikkiliivi 50 € ja huppari 40 €, Lindex. Reisitaskuhousut 40 € ja t-paita 20 €, Antti Tapani. Tennarit 35 €, Mywear. Laukku kuvausrekvisiittaa. Kehykset 419 €, Keops.

Sähäkkä menoasu

© Tommi Tuomi

© Tommi Tuomi

Vaatekaapissa on hyvä olla aina menoasu, jonka voi asustaa tilaisuuden mukaan. Kauniisti laskeutuva kukkamekko muuttuu kenkävalinnalla arki- tai juhla-asuksi. Tennareissa tyyliin tulee nuorekasta tyttömäisyyttä. Lila neuletakki 30 €, Mywear. Kukkamekko 40 €, Lindex. Valkoiset tennarit 40 €, Mywear. Kehykset 499 €, Keops.

Pehmeät sävyt

Juttu julkaistu ensi kerran Vivan numerossa 1/21.

Kiinnostuitko? Tilaa Viva-lehti

X