Amazing Grace: Livelevy kahdesta menestyksekkäästä konsertista

Jaa artikkeliTilaa Seura
Amazing Grace, kuvassa soullaulaja Aretha Franklin.
Amazing Grace, kuvassa soullaulaja Aretha Franklin. © 40 Acres / Yle
Kahden illan esityksistä julkaistiin Amazing Grace, mutta Sydney Pollackin konserttielokuva ei valmistunutkaan. Alkuun syyt olivat teknisiä, mutta myöhemmin Aretha Franklin itse esti hankkeen.

”Jumala kunnioittaa minua kun teen työtä, mutta rakastaa minua kun laulan.” Opin fraasin lapsena, afrikkalaiseksi sananlaskuksi väitettynä, mutta kirjoihin sen olikin vienyt bengalilainen runoilija Rabindranath Tagore.

Yhtä kaikki tuokin sana muuttui lihaksi losangelesilaisessa baptistikirkossa tammikuussa 1972, kun kamerat tallensivat historiallisen gospelkonsertin, ja monet haltioituneet osanottajat tempautuivat tanssimaan. Gospelartisti James Clevelandin vieraana oli pieni bändi, isompi kuoro, sekä uransa ja lahjojensa huipulla loistanut, tuoreeltaan suuriakin elämänmuutoksia tehnyt soullaulaja Aretha Franklin (kuvassa), joka oli juuri levyttämässä kasvuvuosiensa hengellistä musiikkia.

Kahden illan esityksistä julkaistiin suurmenestykseksi osoittautunut livelevy Amazing Grace, mutta Sydney Pollackin konserttielokuva ei valmistunutkaan. Alkuun syyt olivat teknisiä, mutta myöhemmin Aretha itse esti hankkeen. Lopulta elokuva julkaistiin vuonna 2018, muutama kuukausi laulajan kuoleman jälkeen. Aamen ja kiitos siitä!

Amazing Grace, la 13.2. klo  20.01 Yle Teema & Fem

Lue myös: Lumière! – Dokumentti elokuvataiteen varhaisimmasta historiasta

X