Belgravia kuvaa sosiaalisia muutoksia ja yhteiskunnan kehitystä saippuaoopperamaisen kehystarinan kautta

Julian Fellowes in romaaniin pohjautuvassa kuusiosaisessa sarjauutuudessa Belgravia tarkastelun alla on porvariston nousu 1800-luvulla.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Belgravia, kuvassa Philip Glenister.

Julian Fellowes in romaaniin pohjautuvassa kuusiosaisessa sarjauutuudessa Belgravia tarkastelun alla on porvariston nousu 1800-luvulla.
Teksti: Pertti Avola

Downton Abbey -sarjassa käsikirjoittaja Julian Fellowes kuvasi brittiaristokratian mahdin murenemista ensimmäisen maailmansodan myötä sarjassa Belgravia.

Tarina alkaa vuoden 1815 Brysselistä. Torikauppiaana aloittanut James Trenchard on brittiarmeijan muonittaja juuri ennen Waterloon taistelua. Kunnianhimoisen miehen tytär Sophia on rakastunut nuoreen lordiin, jonka kunniallisiin aikeisiin Sophian äiti Anne ei usko. Seuraavaksi siirrytään 1840-luvun Lontooseen. Trenchardista on tullut varakas rakennusbisneksien avulla, mutta Sophian rakkaudella lordiin on ollut seurauksensa, jotka vievät perheen törmäyskurssille aatelissuvun kanssa.

Tyyli on tuttua Downton Abbeystä. Fellowes kuvaa sosiaalisia muutoksia ja yhteiskunnan kehitystä hieman saippuaoopperamaisen kehystarinan kautta. Jotkut henkilöhahmoista ovat vivahteikkaita, toiset aika yksiulotteisia. Sarjan ulkoiset puitteet ovat laadukasta brittiepookkia. Lontoon hienostokaupunginosan mukaan nimetty sarja tuskin menettää tyylikkyyttään olivatpa sen käänteet millaisia tahansa.

Tamsin Greig ja Philip Glenister (kuvassa) esittävät Trenchardin pariskuntaa, Harriet Walter hienosti lady Brockenhurstia, jolla on pariskunnan kanssa enemmän yhteistä kuin hän arvaakaan.

Belgravia, la 7.11. klo 21.10 Tv1

Lue myös: Babylon Berlin – Epookkijännärin odotettu kolmas kausi alkaa

X