Joonas Nordman show: Conan O’Brienin jalanjäljillä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Joonas Nordman Show -ohjelman Joonas Nordmanilla on kokemusta toimittajan työstä Koulu-tv:ssä, Ruotuväki-lehdesssä ja Iltalehdessä. ”Tuskinpa siitä työkokemuksesta haittaakaan keskusteluohjelmassa on. Ainakin toimittajan työ on opettanut ihmisten kohtaamista”, Nordman sanoo.
Joonas Nordmanilla on kokemusta toimittajan työstä Koulu-tv:ssä, Ruotuväki-lehdesssä ja Iltalehdessä. ”Tuskinpa siitä työkokemuksesta haittaakaan keskusteluohjelmassa on. Ainakin toimittajan työ on opettanut ihmisten kohtaamista”, Nordman sanoo. © Mtv3
Joonas Nordman Show -ohjelman tavoitteena on tehdä kotimainen versio hauskoista amerikkalaisista keskusteluohjelmista.

Kotimainen koomikko Joonas Nordman on lähdössä omalla nimikko-ohjelmallaan Joonas Nordman Show Conan O’Brienin jalanjäljille.

Conan O’Brien toi viime vuosikymmenellä amerikkalaiset komedialliset keskusteluohjelmat rytinällä Suomeen. Vaikka Late Night with Conan O’Brienin katsojaluvut silloisella Subtv:llä olivat varsin maltilliset, koko kansa rakastui koomikkoon, joka ilmoitti olevansa Tarja Halosen kaksoisolento.

”Ohjelmani esikuvia ovat kaikki amerikkalaiset sarjat, joiden nimessä on late night tai tonight”, Nordman määrittelee.

Nordman itse on tykästynyt O’Brienin jälkeen muun muassa Jimmy Fallonin ja Stephen Colbertin keskusteluohjelmiin.

”On kuitenkin vaikea valita yhtä suosikkia, sillä kaikki nämä talkshow-isännät ovat niin ihailtavan suvereeneja työssään.”

”Otan kaiken kunnian Tanhupallosta”

Nordmania yhdistää esikuviinsa se, että hänet tunnetaan ensisijaisesti koomikkona. Hän on tehnyt stand-upia ja imitoinut, voittanut Putouksen kahdesti ja ohjannut ohjelmaa toiset kaksi kautta.

”Kenellekään ei sano mitään se, että ohjasin Putouksen kahdeksannen ja yhdeksännen kauden. Mutta se herättää heti kunnioitusta, kun kerron, että ohjasin Aina Inkeri Ankeisen ja Tanhupallon kaudet. Oikeastaan voisin ottaa kaiken kunnian näistäkin hahmoista itselleni”, Nordman vitsailee.

Komedian ymmärrys on oleellista Nordmanin nimikkoshow’ssa, sillä tarkoitus on tehdä ensisijaisesti hauskaa ja napakkaa viihdettä. Nordman ei grillaa vieraitaan eikä tenttaa näiltä kantoja päivänpolttaviin poliittisiin kysymyksiin.

Keskustelun aiheet kerrotaan vieraille etukäteen, jotta heilläkin on tilaisuus loistaa nokkelilla vastauksilla.

”Tarkoitus on tehdä ohjemaa, jossa kaikki ovat hyväntuulisia. Minulle itselleni tulee katsojana kauhean kiusaantunut olo siitä, jos haastateltavalta yritetään jotenkin vetää mattoa jalkojen alta.”

Aikataulu asettaa raamit vitseille

Kaikkein tiukimpien ajankohtaisaiheiden välttelyyn on toinenkin syy: lauantai-iltana lähetettävä ohjelma kuvataan jo keskiviikkona.

”Minulla on aika hyvä perstuntuma siihen, millaisia aiheita etukäteen nauhoitetussa ohjelmassa kannattaa käsitellä, millaisia ei. Jos esimerkiksi tiistaina alkaa hallituskriisi, on turha kuvitella, että keskiviikkona keksityt vitsit olisivat lauantaina kauhean tuoreita.”

Ohjemaa käsikirjoittavat Nordmanin lisäksi muun muassa Yasir Gaily, Niina Lahtinen ja Antto Terras.

Amerikkalaisversioista tuttua orkesterinjohtajan paikkaa täyttää Nordmanin show’ssa Katja Lappi, jonka bändi soittaa viihdemusiikkia 20- ja 30-luvuilta. Nordman itse huolehtii sekä haastattelemisesta että hassuttelemisesta.

”Toisin sanoen olen ainoa, joka tämän ohjelman voi pilata.”

Joonas Nordman Show, la 28.3. klo 21.00 Mtv3

Lue myös: Sex Tape Suomi -reality tarjoaa apua parisuhteen ongelmiin

X