Jumalallista ruokaa -ohjelmassa matkustetaan Raamatussa esiintyneiden ruoka-aineiden äärelle

Televisio on täynnä toinen toisensa kaltaisia ruokaohjelmia. Siksi poikkeuksia tervehtii ilolla. Tällainen on tanskalainen Jumalallista ruokaa.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Televisio on täynnä toinen toisensa kaltaisia ruokaohjelmia. Siksi poikkeuksia tervehtii ilolla. Tällainen on tanskalainen Jumalallista ruokaa.
Teksti:
Henri Waltter Rehnström

Jumalallista ruokaa ei ole vain pelkkä ruokaohjelma vaan siinä yhdistyy luontevasti kolme tasoa: ruoka, matkailu ja teologia.

Neliosaisessa sarjassa kokki Claus Meyer ja pappi Poul Joachim Stender lähtevät etsimään Raamatussa mainittuja ruoka-aineita ja pohtivat niiden historiaa ja merkitystä. Ensimmäisen jakson aiheena on oliiviöljy, joka liitetään vahvasti Uuteen testamenttiin ja Jeesukseen. Miehet matkustavat Mánin niemimaalle Kreikkaan, jossa oliivipuiden viljelyllä on vankat perinteet. Seuraavassa jaksossa herkutellaan karitsan lihalla.

Ohjelmassa on rento ja verkkainen tunnelma. Jumalallista ruokaa tarjoaa todellakin uuden ja kiinnostavan näkökulman Raamatun tuttuihin kertomuksiin. Parasta ohjelmassa ovat päähenkilöiden pohdinnat, joissa toinen katsoo maailmaa teologisesta näkökulmasta ja toinen hieman maallisemmasta vinkkelistä.

Jumalallista ruokaa, maanantai 8.1. klo 18.30, Teema & Fem 

X