Jussi-gaalassa palkitaan jälleen suomalaisen elokuva-alan väkeä – Gaalassa luovutaan sukupuolitetuista palkinnoista

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Kuvan Pekka Strangin juontama Jussi-gaala nähdään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa. © mtv3
Kuvan Pekka Strangin juontama Jussi-gaala nähdään suorana lähetyksenä MTV3-kanavalla ja MTV Katsomossa. © mtv3
Tänä perjantaina katsojille tarjoillaan glamouria ja tähtiloistetta, kun Jussi-gaala 2023 juhlistaa jälleen kotimaisia elokuvia.

Teinidraama Tytöt tytöt tytöt oli kansainvälinen arvostelumenestys, joka pääsi usealle arvostetulle vuoden parhaita elokuvia koonneelle listalle. Ei ollut suuri yllätys, että elokuva kahmi eniten Jussi-ehdokkuuksia, yhteensä kahdeksan.

Monella tämän vuoden parhaan elokuvan ehdokkaalla on siteitä ulkomaille: Pahanhautoja ja Rakkaani merikapteeni­ ovat saaneet kiitosta kansainvälisesti­, Sydänpeto puolestaan on useiden ­maiden yhteistuotanto. Kupla on ­ilahduttanut vain kotimaista yleisöä, ­mutta puolustaa paikkaansa sitäkin paremmin.

Ensi vuonna 80 vuotta täyttävissä ­Jusseissa ovat puhaltaneet muutoksen tuulet, kun sukupuolitetuista näyttelijäkategorioista luovuttiin. Ennen jaettiin erikseen mies- ja naisnäyttelijöiden Jussit, nyt ainoastaan palkinnot parhaasta pääosasta ja sivuosasta.

Oheisten kategorioiden rinnalle on nostettu myös Euroopassa tutummaksi tullut palkinto näyttelijätulokkaalle sekä monia kysymyksiä herättänyt ja kritisoitu Valkokankaan valopilkku -palkinto.

Jussi-gaala 2023, perjantai 24.3. klo 19.30, MTV3

Lue myös: Näyttelijä Linnea Leino hämmentyi Tytöt tytöt tytöt -elokuvan maailmanvalloituksesta: ”Tuntuu mielettömältä”

X