Kaikki synnit – lajityyppi tuottaa loputtomasti sille ominaisia kierrätyskliseitä

Jaa artikkeliTilaa Seura
Kaikki synnit, kuvassa Johannes Holopainen.
Kaikki synnit, kuvassa Johannes Holopainen. © Hannele Majaniemi/Yle Kuvapalvelu
Ohjaaja-kirjoittaja Mika Ronkaisen ja kirjoittajakumppani Merja Aakon Kaikki synnit -draamasarjan moni epäuskottava yksityiskohta on kuin rohmuttu mistä tahansa rikostusinasarjasta.

Poliisikaksikko suorittamassa murhatutkimuksia? Suosittu ja kilpailtu lajityyppi tuottaa loputtomasti sille ominaisia kierrätyskliseitä sarjassa Kaikki synnit. Poliisit matkustavat 600 km murhapaikalle, vain kääntääkseen kyllästyneinä selkänsä paikalliselle kollegalle; ruumiiseen ei ole koskettu, paikalla tehdään yhä ensitutkimuksia, eikä kukaan suojapukuinen edes nosta katsettaan.

Yleensä lähipiiriä harventava murhasuma järkyttää ihmisiä, eivätkä kaikki rähjää murhatutkimuksia tekevälle virkavallalle. Kaikki tuo ja moni muu epäuskottava yksityiskohta on kuin rohmuttu mistä tahansa tusinasarjasta. Jos kriittinen katsoja ei heti karkaa kanavalta, voi nauttiakin siitä mitä menneisyytensä piinaamat homo mies (Johannes Holopainen, kuvassa) ja seksinjanoinen nainen (Maria Sid) lopulta löytävät lestadiolaiselta pikkupaikkakunnalta. Siellä bisnes on raakaa, henki halpaa ja ahdistus lähes käsinkosketeltavaa.

Ohjaaja-kirjoittaja Mika Ronkainen ja kirjoittajakumppani Merja Aakko olisivat ansainneet osaavamman tuotannollisen yhteistyön.

Kaikki synnit, ke 16.9. klo 21.00 Tv2

Lue myös: Mitä tapahtui Kaikki synnit -sarjan kuvauksissa Oulunsalossa? Jään peittämä maa ja pilvinen taivas pistivät suunnitelmat uusiksi

X