The Village – Hyvien ihmisten kylä: tarina lämminhenkisestä ja urbaanista yhteisöllisyydestä

Jaa artikkeliLähetä vinkki
The Village – Hyvien ihmisten kylä, kuvassa Michaela McManus
The Village – Hyvien ihmisten kylä, kuvassa Michaela McManus. © Peter Kramer/NBC/Yle
Sarja kuvaa New Yorkin Brooklynissä sijaitsevan The Village -kerrostalon asukkaita ja heidän erilaisia elämänkohtaloitaan.

Mike Danielsin kehittämä sarja The Village – Hyvien ihmisten kylä pyöri amerikkalaisella NBC-kanavalla keväällä 2019. Jatkoa 10-osaiseksi jäänyt sarja ei saanut.

Aloitusjaksossa jalkansa menettänyt sotaveteraani Nick muuttaa taloon, iranilaissyntyinen Ava pidätetään väärin paperein maassa olemisesta, sairaanhoitaja Sarah kuulee teinityttärensä olevan raskaana, sosiaalityöntekijä Patricia saa syöpädiagnoosin ja lakia opiskeleva Gabe saa riesakseen omapäisen isoisänsä Enzon.

Sarjaan on luotu kuvauksen kautta hyvää New Yorkin paikallisväriä ja tunnelmaa. Tyyliltään se on lämminhenkistä, ehkä hivenen sentimentaalistakin tarinaa urbaanista yhteisöllisyydestä. Soundtrackilta valuvat, enemmän tai vähemmän irralliset pop- ja jazzkappaleet ovat hieman ärsyttäviä siksi, että niitä on liikaa.

Tarkkasilmäisimmät saattavat muistaa eräänlaiseksi keskushahmoksi nousevan Sarahin esittäjän Michaela McManusin (kuvassa) yhtenä Kova laki: Erikoisyksikkö -sarjan monista syyttäjähahmoista.

The Village – Hyvien ihmisten kylä, ke 2.9. klo 22.00 Tv1

Lue myös: McDonald & Dodds – Brittiläinen dekkarisarja ei eroa monista edeltäjistään

X