Keith Haring – katutaiteen lapsi: Dokumentti katutaiteen uudistajasta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Keith Haring.
Keith Haring. © Yle kuvapalvelu
BBC:n ytimekäs, kaunistelematon ja ylisanat kiertävä dokumentti Keith Haring – katutaiteen lapsi pohjautuu valtaosin aikalaismateriaaliin.

Vuonna 1958 syntynyt Keith Haring piirsi koko lapsuutensa ja tiesi haluavansa isona taiteilijaksi. New Yorkiin opiskelemaan muutettuaan hän tehtaili loputtomasti graffiteja metrotunneleiden seiniin ja jatkoi seinämuraalien maalaajana. Luovasta ja tuotteliaasta Haringista kehkeytyi katutaiteen pioneeri ja poptaiteen uudistaja, joka kehitti jatkuvasti ilmaisuaan. Hänestä tuli myös taidepiirien lemmikki, joka ei suostunut hellittämään vauhtia sen enempää työssä kuin hedonistisessa yksityiselämässään.

On usein sanottu, että vaikkei tuntisi Keith Haringin nimeä, on kuitenkin nähnyt hänen laajalti levinnyttä taidettaan, joka palveli myös alakulttuurien ja seksuaalivähemmistöjen tuntoja. Haring kuoli vuonna 1990 AIDSin komplikaatioihin.

BBC:n ytimekäs, kaunistelematon ja ylisanat kiertävä dokumentti pohjautuu valtaosin aikalaismateriaaliin. Äänessä on myös taiteilija itse, joka antoi elämäkertaansa varten kattavan haastattelun kun vielä jaksoi.

Keith Haring – katutaiteen lapsi, ke 3.3. klo 20.00 Yle Teema & Fem

Lue myös: Montage of Heck: Henkilökuva Kurt Cobainista

X