Kolmosvaihde-realitysarja kurvaa lupaavalla vaihteella autojen ja muiden kulkupelien maailmaan

Kolmosvaihde ei sinänsä tarjoa mitään kovin uutta, mutta onnistuu olemaan valopilkku tämän päivän reality-viihteen taivaalla.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Kolmosvaihde ei sinänsä tarjoa mitään kovin uutta, mutta onnistuu olemaan valopilkku tämän päivän reality-viihteen taivaalla.
Teksti:
Henri ­Waltter Rehnström

Maikkari on piilottanut kivan pikkuohjelman myöhäisiltaan. Kolmosvaihde-ohjelmassa ei paisutella, tunteilla eikä kyynelehditä, vaan keskitytään asiallisesti ja hauskastikin autoilun ja vähän muidenkin kulkupelien maailmaan.

Ensimmäinen jakso on lupaava, ja puoleen tuntiin on saatu mahdutettua paljon asiaa. Aluksi taidemaalari Johanna Oras kertoo suhteestaan autoihin, mitä ne merkitsevät hänen elämälleen ja taiteelleen. Tämän jälkeen katsojille esitellään todellinen retroautojen helmi, vanha Rolls Royce, joka monien mutkien kautta on päätynyt suvulle, joka sen alun perin on omistanut.

Viimeisenä tutustutaan F1-veneisiin eli moottoriveneiden korkeimpaan kilpa-ajosarjaan. Suomalaisten ajajien lisäksi ääneen pääsee F1 Power Racingin järjestäjänä toimivan UIM:n presidentti Nicoló di San Germano. Hänen puheenvuoronsa sisältä mielenkiintoista pohdintaa siitä, miksi moottoriurheilu on Suomessa niin kova juttu. Ohjelman juontaa kuvan Helen Karim.

Kolmosvaihde, maanantai 20.11. klo 23.35, MTV Sub 

Lue myös: Suomen surkein kuski -ohjelman tuomaristoon palannut Emma Kimiläinen: ”Hirvitti huomata, ettei kuskien taso ole parantunut”

X