Kuninkaallisen joulun salaisuudet on kieli poskessa tehtyä saippuasarjaa, vaikka hahmoina ovatkin ihan oikeat kuninkaalliset

Jaa artikkeli
kuninkaallisen joulun salaisuudet
Elisabet II viettää ensimmäistä joula ilman edesmennyttä puolisoaan prinssi Philipiä. © MTV
Myös kuninkaallisten joulussa perhe ja perinteet ovat keskeisellä sijalla, ja jouluna hekin vaihtavat hetkeksi vapaalle. Pyjamassa ei kuitenkaan löhöillä, sillä jo joulupäivään kuuluu edustustehtäviä.

Vuosi sitten valmistunut Kuninkaallisen joulun salaisuudet on niitä höpsöjä ohjelmia, jotka on tehty viihdyttämään meitä Britannian hovijuorujen kyltymättömiä kuluttajia.

Kuninkaalliset itse vilahtelevat vain arkistokuvissa, ja haastateltavina on monenkirjava asiantuntijajoukko hovin entisistä työntekijöistä kuninkaallistoimittajiin. Suurimmat ”salaisuudet” ovat sitä luokkaa, että prinsessa Diana ei nauttinut joulunvietosta puolisonsa suvun parissa.

Lue myös: Prinsessa Diana olisi nyt 60-vuotias – Lasten ikävä ei hellitä koskaan: ”Joka päivä toivomme, että hän olisi yhä luonamme.”

Ohjelmatyyppi pohjautuu tapaamme seurata kuninkaallisten elämää kuin saippuasarjaa. Kun hovin jäseniin suhtautuu kuvitteellisina hahmoina, tuntuu ihan perustellulta katsoa ohjelmaa, jossa ulkopuoliset kertovat heidän joulunviettoperinteistään.

Dokumentti on tosin siinä mielessä virkistävä ohjelma, että se on tehty keskimääräistä enemmän kieli poskessa. Hoviasiantuntijoiden seassa haastateltavina ovat koomikot Sophie Duker ja Dom Joly, joiden meriiteiksi listataan kuningasperheen fanittaminen ja jotka livauttelevat suustaan ilkeitäkin tölväisyjä.

Kuninkaallisen joulun salaisuudet, lauantai 25.12. klo 20.40, MTV3

Lue myös: Kuningatar Elisabetin suuri yksinäisyys – Philipin kuoleman ohella perheen hyiset välit piinaavat hovia

X