Miss Suomi 2020 Finaali: kymmenen nuorta naista kilpailee kruunusta

Miss Suomi 2020 Finaali.
Miss Suomi 2020 Finaali. © Nadi Hammouda
Miss Suomi 2020 finaali siirtyi keväältä syksylle, ja nyt kruunusta kilpailee enää kymmenen nuorta naista. Ennakkosuosikkina on tamperelainen Ronja Pikkuharju.

Tämän vuoden Miss Suomi -kilpailun finaali siirtyi keväältä syksyyn. Kolme missikandidaattia ehti jättää leikin kesken, mutta kruunusta kilpailee edelleen kymmenen nuorta naista. AlfaTV esittää finaalin suorana lähetyksenä. Ennakkosuosikki Miss Suomi 2020 -tittelin saajaksi on tamperelainen 22-vuotias Ronja Pikkuharju. Viime vuonna Miss Suomeksi kruunattiin myös Tampereella asuva Anni Harjunpää.

Miss Suomi 2020 Finaali, la 19.9. klo 20.00 Alfatv

Miss Suomi 2020: Missä on missin paikka?

Monet takavuosien tv-suosikit ovat kadonneet pääkanavilta. Osan niistä on poiminut suurten ikäluokkien pää-äänenkannattajaksi profiloitunut AlfaTV, joka esittää nyt myös Miss Suomi 2020 Finaalin lauantaina.

2010-luvulla misseys on ollut kriisissä. Me Too -liike, kehopositiivisuus ja laajempi naisen aseman pohtiminen ovat pakottaneet miettimään, kuinka mielekästä on arvioida nuorten naisten ulkonäköä missikilpailussa. Maailma on muuttunut, eikä esimerkiksi Formula 1 -kilpailuissa enää nähdä vähäpukeisia grid girlejä. TV:ssä Miss Suomi on pomppinut pikkukanavalta toiselle ja lopulta suoratoistopalvelu Viafreelle vuonna 2018. Seuraavana vuonna AlfaTV nappasi missit.

Ennen finaalia AlfaTV:llä nähty realitysarja Matkalla Miss Suomeksi on yksi tapa uudistaa vanhoillista kilpailua. Pelkän pinnan lisäksi katsoja pääsee tutustumaan missikokelaiden persooniin. Yksi asia, joka sarjasta jää mieleen on se, että missikandidaatteja arvioivat ja kouluttavat melkein pelkästään naiset. Toivottavasti misseys 2020-luvulla onkin enemmän tyttöjen keskinäistä kannustusta, eikä ryppyotsaista pakarankaaren arviointia.

Lue myös: Tanssii tähtien kanssa: Hiihtokuningatar Virpi Sarasvuo vihdoin tanssiparketilla