Neurons to Nirvana – Dokumentti etenee huumeiden historiassa LSD:hen, sieniin, MDMA:han ja mielialalääkkeisiin

Jaa artikkeli
Neurons to Nirvana -dokumentissa syvennytään myös ayahuascaan, jota Docventuresin vetäjät ovat testanneet Amazonilla.
Dokumentissa syvennytään myös ayahuascaan, jota Docventuresin vetäjät ovat testanneet Amazonilla. © Yle kuvapalvelu
Dokumentti tarkastelee psykoaktiivisten aineiden historiaa, kehitystä ja nykyistä keskustelua lääketieteen ja kulttuurin valossa

Kanadalaisohjaaja Oliver Hockenhullin pitäisi näyttää, miten mahtavia maailmoja huumeet voivat avata. Vuoden 2013 dokumentti Neurons to Nirvana muistuttaa valitettavasti tusinakanavien salaliittosarjoja. Katsoja kiittää, että Docventures esittää lyhyen, 69-minuuttisen version.

Happoisuutta on tässäkin riittämiin. Jos aineiden hyödyllisyyttä haluaa opettaa, vakaa ilmaisu voisi toimia tehokkaammin kuin vinoutuneet tallenteet Youtube-videoista.

Amerikkalaisdokumentti etenee psykoaktiivisten aineiden historiassa LSD:hen, sieniin, MDMA:han ja mielialalääkkeisiin. Alussa tekstiplanssit vapauttavat vastuusta kertomalla että mielipiteet eivät ole tieteellisiä totuuksia. Tutkijoiden puhe terapeuttisista hyödyistä on pääosin punnitun kuuloista. Huumeet voivat lukita aivoalueita, jotta toisille saa tilaa keskittyä uusiin havaintoihin, kuten yhteisyyden kokemukseen.

Dokumentissa syvennytään myös ayahuascaan, jota Docventuresin vetäjät ovat testanneet Amazonilla. Madventures-miehet pääsevät siis kysymään keskusteluosuudessa tuttuja kysymyksiä: miksi joku aine on sallittu ja joku ei.

Neurons to Nirvana, ti 19.11. klo 21.15 Tv2

Lue myös: Dokumentissa seurataan kovien huumeiden käyttäjiä sekä heidän parissaan työskenteleviä

X