Ruotsalaissarjassa Hamilton agenttihahmon tarina aloitetaan alusta

Jaa artikkeliLähetä vinkki
Jakob Oftebro näyttelee sarjassa Hamilton.
Jakob Oftebro näyttelee sarjassa Hamilton. © Johan Paulin / C More
Hamilton ei ole välttämättä järin syvältä luotaavaa, mutta sujuvaa ja koukuttavaa ruotsalaista perusjännitystä.

Ruotsalaiskirjailija Jan Guilloun agenttihahmoa Carl Hamiltonia ovat vuosien saatossa esittäneet televisiossa ja elokuvissa ainakin Stellan Skarsgård, Peter Haber, Stefan Sauk, Peter Stormare ja viimeksi kaikkein vakuuttavimpana Mikael Persbrandt. Nyt vuoro on monista pohjoismaisista tv-sarjoista tutulla norjalaisnäyttelijällä Jakob Oftebrolla (kuvassa).

Kymmenosainen ruotsalaissarja ei perustu suoraan Guilloun kirjoihin, vaan Hamiltonin tarina aloitetaan ikään kuin alusta. Carl Hamilton on juuri USA:sta Navy Seal -koulutuksesta palannut nuori agentti, joka työskentelee sekä Ruotsin sotilastiedustelulle että amerikkalaisille. Hän ei onnistu täysin estämään sisäministerin vappupuhetilaisuuteen suunniteltua pommi-iskua, mutta lähtee jäljittämään teon suunnittelijaa, PLO:sta eronnutta islamistia.

Oftebro istuu hyvin nuoreksi Hamiltoniksi, ja sivuosissa on tuttua ja luotettavaa ruotsalaisväkeä, muun muassa komisario Wallanderina tutuksi tullut Krister Henriksson, samassa sarjassa nuorena poliisina nähty Nina Zanjani sekä konkarit Peter Andersson ja Suzanne Reuter.

Hamilton, la 18.1. klo 22.35 Mtv3 

Lue myös: FBI – Rikossarjassa riittää toimintaa, väkivaltaa ja kuolemaa

X