Seksikultti NXIVM:n uhrit -dokumentti perehtyy Keith Ranieren rikoksiin

Jaa artikkeliTilaa Seura
Frank Parlato työskenteli aiemmin NXIVM-kultin tiedottajana ja ryhtyi tutkivaksi journalistiksi.
Frank Parlato työskenteli aiemmin NXIVM-kultin tiedottajana ja ryhtyi tutkivaksi journalistiksi. © Discovery Communications, LLC
Seksikultti NXIVM:n uhrit -dokumentin tutkiva journalisti Frank Parlato selvittelee, syyllistyikö Keith Raniere seksirikosten lisäksi neljään murhaan.

Tutkiva journalisti Frank Parlato (kuvassa) selvittelee kaksiosaisessa dokumentissa Seksikultti NXIVM:n uhrit, syyllistyikö Keith Raniere seksirikosten lisäksi neljään murhaan.

Elämänhallintaguruna esiintynyt Keith Raniere pyöritti Yhdysvalloissa 20 vuoden ajan seksikulttia, jossa naisia muun muassa polttomerkittiin. Hänet pidätettiin vuoden 2018 alussa, ja tapahtuman siivitti Suomessakin otsikoihin Ranieren oikeana kätenä työskennellyt Smallville-näyttelijä Allison Mack.

Parlato on ristiriitainen hahmo. Hän työskenteli aiemmin NXIVM-kultin tiedottajana ja ryhtyi tutkivaksi journalistiksi ajauduttuaan kahnauksiin ex-kulttitovereidensa kanssa. Tämä ei vielä välttämättä ole ongelma, kuten eivät Parlaton omat epäillyt rahasotkutkaan.

Ongelmallista on se, että Parlaton tutkiva journalismi näyttää kovin kotikutoiselta. Hän kuulee kyllä haastatteluissaan järkyttäviä asioita, mutta kokonaisuus on lattea, sekava ja päämäärätön. Asiaan vihkiytymätön katsoja pääsee vasta toisessa jaksossa perille siitäkin, mistä hämmentävässä kultissa oli kysymys.

Seksikultti NXIVM:n uhrit, su 2.2. klo 21.00 Frii

Lue myös: Dokumentissa Numero 387 yritetään palauttaa hukkuneille heidän henkilöllisyytensä

X