Silicon Valley, Baby: Kahvimies Kalle Freese haluaa olla hyvän kahvin sanansaattaja

Jaa artikkeliLähetä vinkki
dokumentti Silicon valley baby
Kahvilayrittäjä ja barista Kalle Freese lähti joitakin vuosia sitten San Franciscoon luomaan uraa. © Erika Haavisto / Taavi Vartia Film TV Oy
Samalla, kun elokuva Silicon Valley, Baby kertoo yhden suomalaisen pariskunnan tarinan, se kuvaa myös amerikkalaista yhteiskuntaa, jossa ainoa arvo on raha.

Nuori suomalainen kahvilayrittäjä ja barista Kalle Freese lähti joitakin vuosia sitten San Franciscoon luomaan uraa. Startup-yrittäjän idea oli luoda pikakahvibrändi, joka pystyisi kilpailemaan nimenomaan hyvällä maulla. Mukaan lähti puoliso Erika Haavisto, joka on kuvannut tuosta aikakaudesta henkilökohtaisia tasoja koskettelevan dokumentin Silicon Valley, Baby. Se on kertomus miehestä, joka näkee kauneutta siinä, että asiat tehdään tehokkaasti.

Freese laskee, että tunnit, joita ei käytetä oman unelman tavoitteluun ovat konkreettisesti hukkaan heitettyä rahaa. Freese haluaa olla hyvän kahvin sanansaattaja.

Dokumentin edetessä intohimon rinnalla esiin nousee uupumus, pettymykset ja pelko. Rahoituksen saaminen on arpapeliä miljoonilla dollareilla. Silicon Valleyn startup-skenessä menestyjien keskellä pitää ponnistella kovaa, eikä heikkoutta saa näyttää.

Haavisto puhuu parisuhteen ongelmista, kun mies tekee työtä ympäri vuorokauden. Usein Freese tuijottaa stressaantuneena tyhjään. Molempien psyyke alkaa hajoilla.

Samalla, kun elokuva Silicon Valley, Baby kertoo yhden suomalaisen pariskunnan tarinan, se kuvaa myös amerikkalaista yhteiskuntaa, jossa ainoa arvo on raha.

Loppuratkaisua paljastamatta voi sanoa, että aina vain ahdistavammaksi käyvä elämä löytää lopulta uuden suunnan, vai löytääkö?

Silicon Valley, Baby, to 9.4. klo 19.00 Tv1

Lue myös: Full of Love: Naisellisen voiman sanansaattaja Petra Innanen

X