Top Dog perustuu dekkarikirjailija Jens Lapiduksen rikollismaailmaan

Jaa artikkeliTilaa Seura
Top Dog.
Top Dog. © Filmlance International Ab
Kahdeksanosainen ruotsalaissarja Top Dog perustuu Lapiduksen trilogiaan Vip-huone, Sthlm delete ja Top Dog. Se alkaa Vip-huoneesta tutulla tarinalla miljardiyrityksen perijän katoamisesta.

Ruotsalainen asianajaja ja dekkarikirjailija Jens Lapidus on nimennyt edustamansa dekkarityylin Stockholm noiriksi, sillä Lapiduksen kirjat liikkuvat Tukholman alamaailmassa.

Ruotsalaissarjassa Top Dog Philip Schale katoaa samana iltana, kun hänen isänsä ilmoittaa Philipin astuvan Schale-yhtymän johtoon. Katoamista alkavat tutkia omilla tahoillaan pahasti velkaantunut, Schale-yhtymän käyttämää lakitoimistoa edustava asianajaja Emily Jansson ja juuri vankilasta päässyt ex-rikollinen Teddy Maksumic.

Lapiduksen tummasävyiset, napakan iskevät dekkarit istuvat hyvin elokuvien ja tv-sarjojen pohjiksi. Kirjailijan kuvaama rikollismaailma on uskottava, samoin kuin ne tavikset, jotka kulloinkin siihen sekaantuvat. Top Dog alkaa jäntevästi ja turhia kiertelemättä. Henkilöt ja asetelmat pohjustetaan selkeästi ja kerronta kulkee mainiosti. Teddyä esittää monista ruotsalaisista rikossarjoista tuttu Alexej Manvelov, Emilyä tuoreempi tapaus Josefin Asplund. Suomalainen Jessica Grabowsky nähdään Teddyn entisen heilan, nykyisen poliisin Saran roolissa.

Top Dog, su 3.1. klo 21.50 Tv1

Lue myös: Berlin Station käsittelee lakonisen realistisesti ja arkisesti vakoojien maailmaa

X