Berlin Station käsittelee lakonisen realistisesti ja arkisesti vakoojien maailmaa

Jaa artikkeliTilaa Seura
Berlin Station, kuvassa Richard Armitage.
Berlin Station, kuvassa Richard Armitage. © Yle kuvapalvelu
Eurooppalaistyylistä Berlin Station -sarjaa tehtiin kolme kautta. Se muistuttaa hieman sarjoja Isänmaan puolesta ja Le Bureau – vakoojaverkosto.

Jos tuntee vakoojaromaaneja, niin tietää käsikirjoittajan nimen nähdessään, että nyt on luvassa laatutavaraa sarjassa Berlin Station. Olen Steinhauer on kirjoittanut monta erinomaista trilleriä ja vakoojaromaania, joissa on vahva aitouden tuntu. Steinhauerin kehittämää amerikkalaista, mutta varsin eurooppalaistyylistä Berlin Stationia tehtiin kolme kautta. Se muistuttaa hieman sarjoja Isänmaan puolesta ja Le Bureau – vakoojaverkosto.

Aloituksessa CIA:n analyytikko Daniel Miller (Richard Armitage, kuvassa) lähetetään Berliiniin kenttäagentiksi jäljittämään medialle CIA:n Berliinin-operaatioista informaatiota välittävää tietovuotaja Thomas Shaw’ta. Millerille selviää, että Shaw on valmis äärimmäisiin keinoihin suojellakseen henkilöllisyyttään. Hyvin Berliinin katuja ja maisemia hyödyntävä sarja käsittelee lakonisen realistisesti ja arkisesti vakoojien maailmaa, jossa tarkoitus pyhittää keinot ja maan etu ohittaa henkilökohtaiset tarpeet. Armitagen lisäksi sarjan rooleissa on tuttuja näyttelijöitä kuten Rhys Ifans, Michelle Forbes ja Richard Jenkins.

Berlin Station, ma 14.12. klo 21.30 Tv2

Lue myös: Tyttö, joka huusi sutta: Tanskalaissarja piirtää kuvaa huostaanottotilanteesta

X