Tyttö, joka huusi sutta: Tanskalaissarja piirtää kuvaa huostaanottotilanteesta

Jaa artikkeliTilaa Seura
Tyttö, joka huusi sutta.
Tyttö, joka huusi sutta. © Dr Danish Broadcasting Corporation / Yle
Tyttö, joka huusi sutta -sarjan kerronta etenee verkkaisesti niin, että jännitys kiristyy askel askeleelta. Hyvin näyteltyä, hyvin ohjattua ja hyvin kirjoitettua laatudraamaa.

Tyttö, joka huusi sutta  -sarjassa teinityttö kirjoittaa kouluaineeseensa, että isäpuoli hakkaa häntä. Opettaja ilmoittaa asiasta sosiaaliviranomaisille, jotka ottavat yhteyttä poliisiin. Pian tyttöä ja hänen pikkuveljeään ollaan viemässä sijaiskotiin. Lasten äiti kiistää kaiken.

Puhuuko tyttö totta vai onko hän keksinyt kaiken? Se ei selviä vielä ensimmäisen jakson aikana. Ja juuri tämä tekee tuoreesta tanskalaissarjasta koukuttavan. Voisi kuvitella, että Sarja tavoittaa tunnelman, mikä on tuttua monista huostaanottotilanteista. Lopullisen totuuden esiin kaivaminen vaikuttaa ylitsepääsemättömältä urakalta. Ja siitä huolimatta viranomaisten on tehtävä päätöksiä.

Dramaturgia toimii. Tarina polkaistaan liikkeelle heti kättelyssä. Kerronta etenee verkkaisesti niin, että jännitys kiristyy askel askeleelta. Hyvin näyteltyä, hyvin ohjattua ja hyvin kirjoitettua laatudraamaa. Sen on luonut Maja Jul Larsen, jonka kädenjälki on näkynyt myös Vallan linnakkeessa, Perillisissä ja Petoksessa.

Tyttö, joka huusi sutta, su 29.11. klo 21.45 Yle Teema & Fem

Lue myös: Elinkautinen: Norjalainen rikossarja on letkeämpää nordic noiria

X