Brittany Murphy -murhamysteeri yhdistelee rikostoimittajien epäilyksiä lähiomaisten haastatteluihin

Jaa artikkeli
Murhamysteeri: Brittany Murphy.
Murhamysteeri: Brittany Murphy. © Tv5
Brittany Murphy -murhamysteeridokumentissa kameran eteen marssitetaan tähtien kuolemiin erikoistunut kuolinsyyntutkija, ja Murphyn isäkin pannaan selvittelemään mysteeriä. Dramatisoitujen kohtausten taustalla pauhaa paatoksellinen musiikki.

Kun jotain järkyttävää tapahtuu, haluamme löytää selityksiä, mieluusti myös syyllisiä. Tähän tarpeeseen vastaavat dokumentit, jotka penkovat julkisuuden henkilöiden kuolinsyitä ja vihjaavat, että joku teki sen tahallaan. Murhamysteeri on helpompi sulattaa kuin elämän epäoikeudenmukaisuus.

Vuonna 2009 kuolleesta Brittany Murphysta kertova dokumentti Murhamysteeri: Brittany Murphy on kouluesimerkki tästä lajityypistä. Murphy esitetään huippulahjakkaana näyttelijänä, jonka kuolemaan on pakko liittyä jotain hämärää. Ohjelma yhdistelee rikostoimittajien epäilyksiä lähiomaisten haastatteluihin.

Mitään todellista lohtuahan tällaiset dokumentit eivät katsojalle tuo, sillä aika harva dokumentaristi löytää todisteita, joista poliisilla ei ole hajuakaan. Sen sijaan ilmaan jää leijumaan epäilyksiä, jotka ovat hataruudessaan samaa luokkaa salaliittoteorioiden kanssa.

Murhamysteeri: Brittany Murphy, su 22.11. klo 20.00 Tv5

Lue myös: Murhan DNA pyrkii ratkaisemaan Bodominjärven murhien arvoituksen

X