Vain elämää: Tangokuningatar Arja Koriseva kohtaa punklegenda Vesku Jokisen

Vain elämää -tähdillä tangokuningatar Arja Korisevalla ja punk-muusikko Vesku Jokisella on takanaan yhtä pitkät urat musiikin parissa, mutta heidän tiensä eivät juurikaan ole ristenneet keikkapaikoilla. Nyt he istuvat yhdessä Vain elämää -pöydän ääreen.

Jaa artikkeliLähetä vinkki

Vain elämää -sarjan 11. kaudelle osallistuvat Arja Koriseva, Ressu Redford, Herra Ylppö, Jannika B, Vesku Jokinen, Stig, Mariska ja Reino Nordin. Ensimmäisenä vietetään Ressu Redfordin päivää.

Vain elämää -tähdillä tangokuningatar Arja Korisevalla ja punk-muusikko Vesku Jokisella on takanaan yhtä pitkät urat musiikin parissa, mutta heidän tiensä eivät juurikaan ole ristenneet keikkapaikoilla. Nyt he istuvat yhdessä Vain elämää -pöydän ääreen.
Teksti: Anu Räsänen

Kun Arja Koriseva oli tehnyt päätöksen lähdöstä Vain elämää -ohjelmaan, hän alkoi valmistautua järjestelmällisesti. Koriseva kuunteli kaikkien muiden kauden artistien tuotannon läpi aikajärjestyksessä, jotta löytäisi itseään sykähdyttävimmät kappaleet.
Jotkut kappaleet iskivät heti: tässä se on! Joidenkin artistien tuotannosta taas olisi tehnyt mieli poimia useampikin laulu.

Kun musiikkia lähdettiin sovittamaan, Koriseva halusi haastaa itseään.

”Pyysin sovittaja-tuottaja Janne Oinaalta, ettei kaikkia kappaleita sovitettaisi suoraan iskelmägenreen, joka on vahvinta alaani. Halusin sen sijaan löytää välimuodon alkuperäisen ja oman tyylilajini välistä. Sitä kautta huomasin usein päätyväni lähelle alkuperäistä tyyliä ja pääsin tekemään jotain aivan uudenlaista”, Koriseva kertoo.

Vain elämää: ”Tämä biisi minun on pakko tehdä”

Koriseva lähestyi kappaleita tekstilähtöisesti. Kaikkein voimallisimmin häntä puhutteli Mariskan teksti.

Mariska oli Korisevalle jo entuudestaankin tuttu työn äärestä, sillä tämä sanoitti hänelle viime vuonna kappaleen Leipää, lempee, lämpöö. Ressu Redfordin Koriseva tunsi paremminkin, sillä parivaljakko on kiertänyt Suomea suunnilleen yhtä kauan, ja he ovat myös duetoineet yhdessä.

”Ja Vesku Jokisen tapasin, kun hän oli tuomarina Tähdet, tähdet -kauteni punk-jaksossa. Meilläkin on suunnilleen samanmittaiset urat takanamme, mutta emme varsinaisesti ole viettäneet aikaa samojen keikkapaikkojen takahuoneissa”, Koriseva naurahtaa.

Punk-muusikko Jokisen kappale kuuluu kuitenkin niihin, jotka kolahtivat Korisevalle heti ensi kuulemalta.

”Löysin Veskun laulun, kun kävelin metsässä kuulokkeet korvilla. Täytyy sanoa, että en ole hänen bändiään Klamydiaa kauhean aktiivisesti kuunnellut, mutta tämä teksti meni suoraan sydämeeni. Ajattelin, että minun on ihan pakko tehdä tämä. Siitä tuli toki aika erilainen kuin Klamydian alkuperäisversio”, Koriseva kertoo.

”Halusin kuulla, kun Koriseva laulaa Klamydiaa”

Jokinen kehuu Korisevan Klamydia-versiointia mahtavaksi. Juuri uteliaisuus muiden tulkintoja kohtaan oli yksi syy siihen, että hän päätti lähteä mukaan Vain elämää -ohjelmaan.

”Kyllä minua kiinnosti kovasti, miltä kuulostaa, kun Arja Koriseva vetää Klamydian biisiä”, Jokinen myhäilee.

Jokinen myöntää, että myös koronatilanne vaikutti hänen päätökseensä.

”Kun ei pääse keikoille huutamaan, voi yhtä hyvin lähteä televisioon huutamaan. Poikkeuksellisina aikoina tehdään poikkeuksellisia asioita. Tosin tällä artistikattauksella olisin kyllä lähtenyt mukaan ihan missä oloissa tahansa.”

Juuri kauden artistikokoonpano ratkaisi varsinaisesti asian Jokisen kohdalla. Kollega Toni Wirtanen oli patistellut häntä mukaan jo useampana vuonna, mutta vasta nyt porukka tuntui oikealta.

Jokista miellytti se, että tänä vuonna mukana on monen lajityypin edustajia Jannika B:stä Reino Nordiniin ja Herra Ylpöstä Stigiin, jonka faniksi Jokinen tunnustautuu.

”En oikein tuntenut vetoa siihen normaaliin Vain elämää -kokoonpanoon, jossa on tietty määrä pop- ja iskelmälaulajia ja yksi nuori räppäri. Kun näin tämän uusimman porukan, ajattelin, että perkele, nyt on sellaista ryhmää, että! Tähän oli selvästi haettu jotain uutta, ja päätin itse tuoda mukaan lisää uutta.”

Vain elämää, pe 2.10. klo 20.00 Nelonen

Lue myös: Putous AllStars: Hulvaton viihdeohjelma palaa taas ryminällä

X