Viikon nettitärpit: Superpesistä, golfia ja tulevaisuuteen sijoittuvaa viihdettä

nettitärpit, Perttu Ruuska
Vimpelin lukkari Perttu Ruuska. © Antti Haapasalo
Viikon nettitärpit pitävät sisällään miesten Superpesiksen klassikko-ottelun, maailmanluokan golfia ja Aldous Huxleyn tieteisromaaniin sijoittuvaa tulevaisuuden todellisuutta.

TV-maailman nettitärpit sisältävät tällä viikolla urheilua superpesiksen sekä golfin saralla, sekä myös tieteisromaaniin perustuvan uutuussarjan Brave New World.

Nettitärpit: Superpesiksen klassikko-ottelu

Miesten Superpesis-kausi käynnistyi 2. heinäkuuta. Ruutu-palvelu näyttää kaikki pelit suorana, mutta sunnuntaina pesäpalloa nähdään myös Jimillä. Klassikko-ottelussa Vimpelin Veto kohtaa kotikentällään Sotkamon Jymyn. Joukkueet kohtasivat vuosina 2011–2017 seitsemän kertaa peräkkäin loppuotteluissa, joista Sotkamo voitti viisi ensimmäistä ja Vimpeli kaksi viimeistä. Tänä kesänä katseet kannattaa kiinnittää Vimpelin nuoreen lukkariin Perttu Ruuskaan (kuvassa). Sotkamon väriläiskä on Joni Rytkönen, jonka ympärillä sattuu ja tapahtuu.

Superpesis LIVE: Vimpelin Veto – Sotkamon Jymy, su 12.7. klo 15.45 JIM, Ruutu

Dustin Johnson

Dustin Johnson. MVPhotos

Maailmanluokan golfia

Golfin PGA Tourin Memorial Tournament kilpaillaan torstaista alkaen. C More Sport 1 esittää päälähetyksensä turnauksesta torstaina ja perjantaina kello 21.30 alkaen, lauantaina 18.7. kello 22.00 ja sunnuntaina 19.7. kello 22.30.

Memorial Tournamentin osallistujalista pitää odotetusti sisällään maailman kärkinimiä. Mukana ovat muun muassa kesäkuun lopussa Travelers Championshipin voiton vienyt Dustin Johnson (kuvassa) sekä viime vuonna ranking-listan ykkössijaa hallinnut Brooks Koepka. Yhtäkään suomalaista ei turnauksessa nähdä.

PGA Tour Memorial Tournament, to 16.7. klo 21.30 C More Sport 1

Harry Lloyd sarjassa Brave New World.

Harry Lloyd sarjassa Brave New World. HBO Nordic

Dystooppinen sarja tulevaisuudesta

HBO Nordicille torstaina ilmestyvä sarja Brave New World perustuu englantilaiskirjailija Aldous Huxleyn tieteisromaaniin Uljas uusi maailma (1932). Tarina sijoittuu tulevaisuuden todellisuuteen, jossa on saavutettu täydellinen yhteiskuntarauha kieltämällä ihmisten yksityisyys, perhe ja koko historia.

Bernard (Harry Lloyd, kuvassa) ja Lenina (Jessica Brown Findlay) karkaavat uteliaisuuttaan rajan toiselle puolelle ja tutustuvat villien mailla asuvaan Johniin (Alden Ehrenreich). Yhteiskuntarauha uhkaa järkkyä, kun Bernard ja Lenina palaavatkin kotiin Johnin kanssa.

Brave New World, to 16.7. HBO Nordic

Penkkiurheilun juhlaa

Kesä hellii penkkiurheilijoita, vaikka keväällä kalvoi epävarmuus siitä, voiko kilpailuja ja otteluita järjestää ollenkaan. Heinäkuun alussa käyntiin pyörähtivät Veikkausliiga ja miesten Superpesis, jonka klassikko-ottelu nähdään sunnuntaina myös televisiossa. Ruutu-palvelu esittää suorana sekä miesten että jo kesäkuussa alkaneet naisten Superpesis-ottelut. Myös Veikkausliigaa voi seurata Ruudussa.

C Morella taas pääsee katsomaan viikonloppuna esimerkiksi Golfin PGA Touria ja Itävallassa jatkuvaa Formula 1 -kamppailua. Lisää moottoriurheilua on luvassa, kun MotoGP alkaa 19. heinäkuuta. Sen sijaan tämän lehden painoon mennessä ei vielä ole tiedossa, koska jääkiekon NHL jatkuu.

Harras penkkiurheilija joutuu turvautumaan maksukanaviin, mutta perinteistenkin kanavien tarjonnalla pääsee alkuun. Keskiviikkona TV2 esittää yleisurheilun Lahden GP:n, ja viikonloppuisin MTV3:lla nähdään Formula 1 -ennakkotunnelmia sekä kooste viikonlopun osakilpailusta. Torstaina on luvassa myös urheiluaiheinen dokumentti Petra Olli – kun liekki sammuu. Ohjelman arvion mukaan harva enää dokumentin katsomisen jälkeen ihmettelee, miksi menestynyt painija tahtoi lopettaa uransa.

Milla Olkkonen

Lue myös: Viikon ohjelmatärpit: Yleisurheilua, oopperaa ja Spike Leen mysteerielokuva